Lohen paistaminen uunissa

Kalaa voi kypsentää uunissa niin hauduttamalla kuin grillaamallakin! Lue Kotilieden helpot reseptivinkit lohen valmistukseen!

Sopiva lämpötila uunissa kypsentämiseen on 180-200 astetta. Paistoastialla on vaikutusta kalan kypsentämiseen: posliini- tai lasivuoassa kypsennysaika pitenee. Lohta voi kypsentää myös foliokääreessä.

Lohi uunissa

Perinteinen uunilohi saa makua ranskankermasta. Tavallisimmin pannulla paistettavat lohimedaljongit voi kypsentää myös uunissa perunoiden kanssa. Viikonlopun uunikalaksi sopivat erinomaisesti ihanat lohikääröset tai kirpakka limettilohi.

Mausta yrteillä

Miedot tuoreyrtit sopivat erinomaisesti uunissa kypsennettävän lohen mausteeksi. Kokeile makumatkaa, joka löytyy yrttitarhan lohesta, yrttikirjolohesta ja Margueriten basilikalohesta. Niukan lämmön yrttilohi haudutetaan kypsäksi pitkään ja matalassa lämpötilassa.

Kokeile kansainvälisiä makuja

Kansainvälisempiä uunolohiruokia edustavat marokkolainen appelsiinilohi, itämainen uunilohi ja mausteisempi chili-inkiväärilohi.

Hyvä muistaa:

Uunilohen valmistukseen pätee sama sääntö kuin pannulla paistamiseen: älä kypsennä lohta liian kuumassa tai liian kauan ettei se kuivu. Kala jatkaa kypsymistä niin kauan kuin se on kuumaa – siksi kypsä kala tarjotaan heti.

Katso myös: lohen paistaminen pannulla

 

Keskustelu

Kommentoi juttua: Lohen paistaminen uunissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X