Ruoka

Maa-artisokkakeitto on lohturuoka numero yksi – katso samettiset ohjeet!

Maa-artisokkakeitto on lohturuokaa parhaimmillaan: lämmittävää ja lempeänmakuista. Valitse mieleisesi näistä viidestä reseptistä.

Hienostuneen aromikkaasta artisokasta syntyy mainio maa-artisokkakeitto. Soppaan voi lisätä perunaa, porkkanaa, yrttejä ja kermaa. Kannattaa kuitenkin välttää voimakkaita mausteita, jottei maa-artisokan herkkä aromi jää muiden mausteiden alle.

Artisokkakeitto sopii arkeen ja juhlaan. Kokosimme tähän viisi maukasta reseptiä, joilla loihdit herkullisen keiton.

Lue myösMakoisa maa-artisokka

1. Johannan maa-artisokkasoppa

Helppo kasvissosekeitto, jonka valmistamisessa suurin uurastus on muhkuraisten maa-artisokkien kuoriminen. Konstailemattomaan keittoon käytetään yhtä paljon maa-artisokkaa ja perunaa, mausteeksi riittävät kerma, suola sekä pippuri.

Ohje: Johannan maa-artisokkasoppa

2. Markon artisokkakeitto

Bistro O matin tapaan valmistettu maa-artisokkakeitto käy vaativankin aterian alkuruoaksi. Keitossa perunan osuus on pienempi. Kerma tekee tästäkin keitosta pehmeän, voissa kuullotettu sipuli ja tilkka valkoviiniä piristävät keiton makua ja tekevät siitä juhlavan. Tarjoa juhlava maa-artisokkakeitto paahdetun ruisleivän, muikunmädin sekä ranskankerman kanssa.

Maa-artisokkakeitto Bistro o Matin tapaan

 

Ohje: Markon artisokkakeitto

3. Eilan maa-artisokkasoppa

Sopii hyvin vaikka alkuruoaksi. Miedonmakuinen keitto tehdään pelkistä maa-artisokista, mausteeksi mukaan lorautetaan sherryä ja silputaan basilikaa.

Eilan maa-artisokkakeitto

Ohje: Eilan artisokkakeitto

4. Yrttinen maa-artisokkakeitto

Ihanan yrttinen maku syntyy valkosipulista ja tuoreesta timjamista. Jos keitosta haluaa erityisen hienon, sen voi vatkata kuohkeaksi ja koristella vesikrassilla tai vuonankaalilla.

Maa-artisokkakeitto

Ohje: Yrttinen artisokkakeitto

5. Värikäs maa-artisokkakeitto

Maa-artisokan ja perunoiden seuraksi kattilaan paloitellaan muutama porkkana. Myös tästä keitosta voi tehdä vaahtoavan sekoittamalla vispilällä joukkoon kevyesti vaahdotettua kermaa ja alkoholitonta, kuohuvaa kuusenkerkkäjuomaa.

Maa-artisokkakeitto

Ohje: Värikäs maa-artisokkasoppa

 

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Maa-artisokkakeitto on lohturuoka numero yksi – katso samettiset ohjeet!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.