Mitä tehdä tähteeksi jääneistä perunoista? Kurkkaa helpot ja herkulliset vinkit jatkokäyttöön
Usein perunoita tulee keitettyä hieman liikaa. Tässä herkulliset ideat, miten tähteeksi jääneet perunat voi muuntaa uudeksi ateriaksi.
Tähteeksi jääneet perunat voivat olla uuden herkun alku. Ei siis hätää, jos keitit liikaa perunoita. Kokosimme helpot ja herkulliset ideat keitettyjen perunoiden jatkokäyttöön.
Lue myös: Osaatko keittää uudet perunat? Ne vaativat erityishuomiota – muista oikea määrä suolaa keitinveteen
1. Hyödynnä tähteeksi jääneet perunat salaattiin
Perunasalaatti lienee se ilmeisin tapa käyttää tähteeksi jääneet varhaisperunat. Tässä ohjeessa perunat saavat seurakseen voissa paistettuja kantarelleja sekä tuoreita herneitä. Kokoa aineksista lautasille salaatti ja kaada päälle vielä ruohosipuliöljyä. Sieni-perunasalaatti maistuu sellaisenaan tai vaikkapa grillattujen makkaravartaiden kanssa.
Ohje: Haalea sieni-perunasalaatti
2. Bbq-perunat
Varhaisperunat maistuvat herkullisilta myös paistettuina ja valmistuvat nopeasti, kun ne on jo valmiiksi keitetty. Tässä ohjeessa potut saavat makua chipotle-chilistä ja savupaprikajauheesta. Keitetyt perunat sekoitetaan maustekastikkeeseen ja paistetaan kuumalla muurikka- tai paistinpannulla käännellen niin, että ne saavat hieman väriä ja lämpenevät kunnolla.
Ohje: Bbq-perunat
3. Tähteeksi jääneet perunat: Viipaloi perunoita leivän päälle
Keitetyistä varhaisperunoista valmistuvat ruokaisat iltapalaleivät, jotka taipuvat myös kokonaiseksi ateriaksi grillatun kalan kanssa.
Perunat viipaloidaan ja levitetään makean saaristolaisleivän päälle. Makua tuovat punasipuli, tilli ja rouhaisu mustapippuria. Myös pari palaa silliä tai viipale graavilohta sopivat mainiosti seuraan.
Ohje: Saunaillan perunaleipä
4. Tapas-perunat
Keitetyistä varhaisperunoista valmistuvat myös herkulliset pikkusuolaiset suupalat espanjalaisten tapas-herkkujen tapaan tarjottavaksi.
Kiepauta keitettyjen perunoiden ympärille parmankinkkuviipale ja lado ne tarjoiluvadille tomaattilohkojen sekä rucolanlehtien kera. Kastike syntyy ranskankermasta, joka terästyy tujauksesta wasabitahnaa tai piparjuuriraastetta.
Ohje: Parmalaiset perunat
4. Perunat mojo-kastikkeessa
Myös nämä perunat valmistuvat espanjalaisten tapasherkkujen tapaan. Punainen mojo-kastike tarjotaan perinteisesti vahvassa suolavedessä keitettyjen ryppyperunoiden kera, mutta hyvältä se maistuu myös kotimaisten varhaisperunoiden kanssa.
Pyöräytä tehosekoittimella paahdetuista punaisista paprikoista, oliiviöljystä sekä sitruunamehusta kastike ja mausta se chilillä, valkosipulilla sekä tuoreilla yrteillä. Kaada kastike keitettyjen perunoiden joukkoon ja tarjoa annos huoneenlämpöisenä.
Mojo-kastike kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Sen maku paranee ja aromit vahvistuvat, kun se saa lepäillä jääkaapin rauhassa.
Ohje: Uudet perunat mojo-kastikkeessa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mitä tehdä tähteeksi jääneistä perunoista? Kurkkaa helpot ja herkulliset vinkit jatkokäyttöön