Jauheliha-kasviskeitto
Jauheliha-kasviskeitto on päivitetty versio perinteisestä jauhelihakeitosta. Pavut ja pätkäspagetti tekevät tästä versiosta perinteistä keittoa tuhdimman.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
Jauheliha-kasviskeitto
- 2 kpl sipulia
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- tilkka öljyä
- 500 g jauhelihaa
- pippuria
- 200 g selleriä
- 2 kpl porkkanaa
- 2 l vettä
- 3 rkl lihafondia
- 4 rkl tomaattisosetta
- tölkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
- 3 dl pätkäspagettia
- ruukullinen silputtua persiljaa
Valmistusohje
Jauheliha-kasviskeitto valmistuu näin:
- Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne kevyesti kuumassa öljytilkassa pannulla. Lisää sipulien joukkoon jauheliha, ruskista ja mausta pippurilla. Siirrä seos pannulta tilavaan kattilaan.
- Kuori ja paloittele selleri ja porkkanat ja lisää ne kattilaan. Kaada joukkoon vesi ja sekoita mukaan fondi. Kuumenna ja keitä 10-15 minuuttia.
- Lisää tomaattisose ja pavut tomaattikastikkeineen. Lisää pasta ja keitä kuusi minuuttia. Hienonna keittoon persilja ja tarkista maku.
- Nauti jauheliha-kasviskeitto tuoreen leivän ja maukkaan levitteen kanssa. Kokeile esimerkiksi paahdettua palsternakkalevitettä, raikasta ja kevyttä tuorejuustoa tai maustettua voita.
Katso myös nämä Kotiliesi.fi:n herkulliset keittoreseptit: Paahdettu kasvissosekeitto Korealainen lihakeitto Kalaseljanka
Katso myös Anna.fi: Näin valmistuu helppo härkäpapukeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauheliha-kasviskeitto