Kreikkalainen lammaspaisti
Tästä ohjeesta ei valkosipulia puutu! Tarjoa paistin kanssa uunissa paahdettuja juureksia ja sipuleita.
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
- 3 kg lammaspaistia
- 8-10 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- mustapippuria myllystä
- 2 tl suolaa tai
- 1 rkl soijakastiketta
- 2 rkl silputtua oreganoa
- muutaman timjamin tai rosmariinin oksa
- puolen sitruunan mehu tai
- 1 dl valkoviiniä
Valmistusohje
1. Tee paistin pintaan koloja. Työnnä koloihin kuorittuja halkaistuja valkosipulinkynsiä.
2. Sekoita mausteet öljyyn ja hiero seos paistin pintaan. Kaada päälle sitruunamehua tai viiniä.
3. Kypsennä 150-asteisessa uunissa noin 2 1/2 tuntia.Tarjoa paistin kanssa uunissa paahdettuja juureksia ja sipuleita. Mausta juurekset öljyllä, sitruunamehutilkalla, suolalla, pippurilla ja timjamilla. Joukkoon voi lisätä myös kokonaisen valkosipulin. Kiehauta lisäksi vihreitä papuja ja pyöräytä ne valkosipuliöljyssä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kreikkalainen lammaspaisti