Ideoita ruoanlaittoon

Riistalintuja syyspöytään

Riistaherkut ja syksyiset lisukkeet sopivat viikonloppuun, kun halutaan syödä vähän juhlavammin. Kokeile rohkeasti maukkaita riistalintuja: peltopyytä, sorsaa tai kyyhkystä.

täytetyt viiriäiset

Vanha metsästäjien resepti on sama kaikille lajeille. Saalis perataan, riiputetaan ja ruskistetaan, jonka jälkeen sitä haudutetaan padassa, kunnes liha on varmasti kypsää ja luut irtoavat.

Moderni tapa valmistaa riistaherkkuja on varovaisempi. Linnuista irrotetaan rintalihat ja koivet, jotka ruskistetaan pikaisesti, annetaan vetäytyä foliossa tai hetki uunissa ja tarjoillaan sisältä hennosti punertavana, mehevänä herkkuna. Ranka, siivet ja muut roippeet keitetään maukkaaksi liemeksi, jota voi tarjota keitossa tai kastikkeissa.

Täytetyt viiriäiset saavat ylellisen maun kotimaisesta hanhenmaksapateesta ja sienistä. Pienet linnut eivät kuivu, kun ne kääräisee silavaan tai pekoniin. Tarjoa täytetyt viiriäiset paahdettujen juuresten ja paistettujen sienten kera.

peltopyy ja kriikunahilloke

Maukas peltopyy täytetään pekonilla, sellerillä, saksanpähkinöillä ja juustolla. Kirpakan mausteinen kriikunahilloke ja syyskasvikset täydentävät aterian.

Miedon makuinen sorsa ja makea appelsiinikastike ovat loistava makupari. Tarjoa lihat selleri- tai palsternakkapyreen ja paistettujen kantarellien kera.

Täytetyt kyyhkyt

Omenalla, aprikoosilla ja pekonilla täytetyt kyyhkyt kypsennetään meheviksi uunipadassa. Kaneli, neilikka ja tähtianis antavat ruoalle syksyistä makua.

Lisää ruokaideoita riistasta:
Näin teet täytetyt viiriäiset
Poronkäristys syntyy helposti
Hirvipaisti on mehevää riistaruokaa
Riistaruokaa sorsasta, metsosta ja teerestä
Ruoka.fi: Pyyt paistiksi

Kuvat: Sampo Korhonen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Riistalintuja syyspöytään

Sinun täytyy kommentoidaksesi.