Mansikkakakku on herkkua.

Hyviä uutisia ylioppilaille: ”Tällä hetkellä voidaan varmuudella sanoa, että kakun koristeeksi saadaan kotimaisia mansikoita!”

Kotimaiset mansikat ovat alkukesän himotuinta herkkua näin juhlakauden ollessa käynnissä kuumimmillaan.

Mansikkakakun ystävät iloitsevat tästä uutisesta. Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitton tiedotteen mukaan ylioppilasjuhliin saadaan kotimaisia mansikoita.

Lue myös: Tunnetko mansikkalajikkeet? Löydä suosikkisi 8 lajikkeen joukosta

Valmistujaisia ja ylioppilasjuhlia juhlitaan monessa kodissa lauantaina 1.6.

”Tällä hetkellä voidaan varmuudella sanoa, että kakku voidaan koristella kotimaisilla mansikoilla”, liitosta kerrotaan.

mansikkakakku

Miten tämä on mahdollista?

Uudet viljelytekniikat mahdollistavat pidemmän satokauden. Se alkaa nyt aikaisemmin ja kestää pidempään.

”Kasvutunnelit ovat mahdollistaneet varhaistetun mansikan tuotannon, kun mansikoita viljellään kevyissä ja siirreltävissä kasvutunneleissa. Kasvutunneleissa lämpösummaa kertyy hyvin, eikä esimerkiksi kylmä tuuli pääse viilentämään kasvustoa.

Mallia on otettu Euroopasta.

”Kasvutunnelit ovat uusi innovaatio Suomen puutarhataloudessa. Tällä hetkellä niissä viljellään mansikkaa 25 hehtaarin alalla. Monissa Euroopan maissa kasvutunneleissa tuotetaan jo valtaosa maan mansikkasadosta. Kasvutunnelit ovat tulleet Suomeen Euroopan esimerkin mukaisesti. Suomessa pitkä päivä takaa auringon valon ja kasvutunnelit korkean lämpösumman. Näin saadaan entistä pidempään entistä laadukkaampaa satoa koko kesän, aina toukokuun lopulta syyskuun alkupäiviin asti”, liiton tiedotteessa sanotaan.

Uusia lajikkeita

Kotiliesi uutisoi keväällä uudesta Furore-mansikkalajikkeesta. Kasvukausi pitenee ja uusia lajikkeita tulee markkinoille.

”Lajikekehitys on menossa siihen suuntaan, että mansikkaa on saatavilla koko kesän, tasaista satoa keväästä syksyn pakkasiin asti. Saadaan paljon suurempia satojakin, kun mansikkaa kasvaa koko kesän”, puutarhuri Juha Toikka kertoo Kotiliedelle.

Parhaimmillaan istutetut taimet alkavat tuottaa satoa jo reilun kuukauden päästä istutuksesta.

Lue myös: Mansikkakakku x 5: katso kesän parhaat reseptit

Lähde: Hedelmän- ja marjanviljelijäin liitton tiedote

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hyviä uutisia ylioppilaille: ”Tällä hetkellä voidaan varmuudella sanoa, että kakun koristeeksi saadaan kotimaisia mansikoita!”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X