Mansikkakakku kruunaa kesäpöydän

Mitä olisivat kesäkahvit ilman mansikkakakkua? Leivo perinteinen mansikkatäytekakku, tee rapea ja makea marenkikakku tai taiteile upea mansikkacharlotte.

Perinteinen mansikkatäytekakku täytetään tuoreilla mansikoilla, raparperisoseella ja kermavaahdolla, jonka voi maustaa kinuskilla tai kondensoidulla maidolla.

mansikkakakku

Romanovin mansikkakakussa maistuu häivähdys appelsiinia, sillä täytteen mansikat marinoidaan appelsiinimehussa. Valkosuklaalla aateloitu kermavaahto viimeistelee mehukkaan mansikkakakun.

Raikas rahkakakku on keksipohjainen leivonnainen, jonka valmistukseen ei tarvita uunia. Näyttävän ja juhlavan kakun täytteenä on tuoreita mansikoita sekä vaaleanpunainen ja valkoinen rahkakerros.

mansikkacharlotte

Juhlapöytään sopii myös mansikka-karviaischarlotte, joka on kesämarjoilla täytetty versio charlotte russesta. Näyttävän leivonnaisen valmistamisessa on haastetta kokeneemmallekin leipurille, mutta upea lopputulos kerää taatusti kehuja kahvipöydässä.

Marenkipohjainen mansikkakakku täytetään tuoreilla mansikoilla ja mascarpone-kermavaahdolla. Marenkipohjien ansiosta kakku sopii myös viljattomaan ruokavalioon. Marenkipohjat voi valmistaa itse, mutta pikakakkuun käyvät hyvin valmiit marenkipohjat.

mansikkajuustokakku

Pienet mansikkajuustokakut tehdään annoskulhoihin, joissa ne on helppo pakata piknikkoriin. Keksipohjaisten pikkukakkujen täyte sekoitetaan tuorejuustosta sekä jogurtista ja maustetaan valkosuklaalla ja sitruunalla.

Jääkylmä mansikkatorttu maistuu etenkin helteisen kesäpäivän jälkiruokana. Mantelimarenkipohjien päälle levitetään kermaista mansikkatäytettä ja juuri ennen tarjoilua torttu koristellaan tuoreilla mansikoilla.

mansikkatatin

Pienet mansikka tatin -piirakat ovat helppo ja nopea vierasvara, sillä ne syntyvät kätevästi pakastetaikinasta ja tuoreista mansikoista.

Lisää mansikkaisia ruokaideoita:
Mansikka maistuu kesäherkuissa
Mansikassa on kesän maku
Mansikoiden pakastaminen
Mansikkalajikkeet
Ruoka.fi: Mansikassa maistuu kesä

Avainsanat

Keskustelu

En laita mansikoihin sokeria sokerivaivaisena ja ovat kuin tuoreita tuoremarjakiisselissä. Ihanaa on ollut saada mansikoita jo juhannusviikolta tähän päivään ja homeongelmaa ei näillä säillä ole. Mansikoista on saanut nauttia sukukin ja pakastimessa aika paljon jo.

Kommentoi juttua: Mansikkakakku kruunaa kesäpöydän

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X