Syysateria syntyy kasviksista

Alkusyksystä herkutellaan tuoreella sadolla oikein olan takaa. Kutsu ystävät koolle ja kata pöytään kauden parasta kasvisruokaa: värikästä syyssalaattia, täyteläisiä kasviscanneloneja ja muhkeaa luumukakkua.

Syksyisen aterian alkuruoaksi sopii kauden kasviksista, pähkinöistä ja sinihomejuustosta koottu syyssalaatti, joka on todellista silmänruokaa.

Värikkään salaatin kera maistuvat maukkaat porkkanasämpylät, joiden pinnalle sipaistaan palsternakkahummusta.

Satokauden ollessa runsaimmillaan tehdään pääruoaksi herkullisia kasvis-canneloneja, jotka täytetään kasviksilla, juustolla sekä tuoreilla yrteillä ja kypsennetään kermaisessa kasviskastikkeessa.

Syysaterian päättää tuoreilla luumuilla kruunattu, muhea luumukakku, jonka voi tarjota lämpimänä tai jäähtyneenä jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Lisää ruokaideoita syksyyn:
Syysaterian uudet maut
Alkusyksyn omenaherkut
Lähiruokaa juureksista
Sieniruokia syyspäiviin
Ruoka.fi: Punajuuri yllättää monikäyttöisyydellään

Kuvat: Jorma Marstio

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Syysateria syntyy kasviksista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X