Leivo valmistaikinasta: Helppo sipuli-oliivipiirakka, karpalo-mantelikranssi ja 5 muuta nopeaa leivonnaista
Valmistaikinat ovat kiireisen leipurin pelastus. Kun taikinan kanssa ei tarvitse kikkailla, voi keskittyä olennaiseen eli herkullisiin täytteisiin. Kokosimme parhaat suolaiset ja makeat leivonnaiset, jotka loihidit vikkelästi valmistaikinasta.
Tarjoa suolaista ja hyödynnä lehtitaikina
Tämä piirakka kokoaa yhteen sushista tutut maut: graavilohen, wasabin ja säilötyn inkiväärin. Paista lehtitaikina rapeaksi ja kokoa täytteet päälle vasta lopuksi. Sushipiirakka sopii tarjottavaksi niin pikkujouluissa kuin kevätjuhlien buffetpöydässäkin.
Resepti: Helppo sushipiirakka
Kukapa voisi vastustaa makeaksi karamellisoitujen sipuleiden ja suolaisten oliivien suloista makuliittoa? Sipuli-oliivipiiras saa lisäsärmää anjovisfileistä ja tuoreesta timjamista.
Resepti: Sipuli-oliivipiirakka
Viikuna-kinkkukiekot valmistuvat vikkelästi vieraiden jo kolkutellessa ovella. Voitele sulanut lehtitaikinalevy valkosipulituorejuustolla sekä viikunahillolla ja levitä päälle ilmakuivattua kinkkua ja mozzarellaraastetta. Kääri rullalle, leikkaa kiekoiksi ja paista vartti uunissa. Viikuna-kinkkukiekot ovat täydellinen makeansuolainen suupala glögin kaveriksi.
Resepti: Viikuna-kinkkukiekot
Leivo makeaa voitaikinalevyjen päälle ja lehtitaikinan sisään
Näiden aprikoosileivonnaisten juju on yksinkertaisuudessaan nerokas: voitaikinalevyjen päälle ripotellaan ruokosokeria, joka karamellisoituu uunissa herkuksi. Myöskään täytteen kanssa ei turhia kikkailla: pussillisesta valmista vaniljakastikejauhetta, säilykeaprikoosinpuolikkaista ja kanelilla maustetusta siirapista kokoat hetkessä kahvipöydän vetonaulat.
Resepti: Helpot aprikoosileivokset
Karpalo-mantelikranssi valmistuu lehtitaikinalevyistä, jonka väliin rullataan karpalohilloa ja mantelikreemiä. Kuivatuilla karpaloilla, mantelilastuilla ja sokerikuorruteraidoilla koristeltu leivonnainen on niin mehevä ja näyttävän näköinen, ettei kukaan mieti onko taikinan kanssa vedetty mutkia suoriksi.
Resepti: Karpalo-manteikranssi
Kun perinteiset joulutortut tylsistyttävät, on aika kokeilla jotain uutta. Maistuisiko itsetehdyllä luumuhillolla ja punssikreemillä täytetyt elegantit luumuleivokset vai tuoreilla luumuviipaleillla ja vaniljarahkalla täytetyt luumutortut?
Reseptit:
Luumutortut tuoreista luumuista
Kommentoi
Kommentoi juttua: Leivo valmistaikinasta: Helppo sipuli-oliivipiirakka, karpalo-mantelikranssi ja 5 muuta nopeaa leivonnaista