Suklaapossu

Äitienpäivän helpot ja nopeat leivonnaiset

Äitienpäivä lähestyy ja ainakin meillä lapset ovat jo aivan innoissaan miettimässä, mitä lahjoja antaisivat ja mitä herkkuja leipoisivat äidille <3 Pienten lasten kanssa leipoessa helpot ja nopeat ohjeet ovat usein valttia, joten kokosin yhteen muutamia ihania ohjeita, joista suurin osa valmistuu jopa ilman vatkainta. Noissa ohjeissa aineet sekoitetaan kulhossa nopeasti sekaisin ennen uunissa tai mikrossa paistamista ja pian leivonnainen onkin jo valmis. Jos kaipaat ainoastaan näistä ilman vatkaimia valmistuvia ohjeita, niin skippaa juustokakut ja keskity muihin herkkuihin.

Huomasin ohjeiden valitsemisen jälkeen, että suurin osa ohjeista oli ”yllättäen” suklaisia. Mutta kukapa äiti ei suklaaherkuista tykkäisi 😉

Aloitetaanpas leivontavinkit donitsikakulla. Kahvikakkuvuoassa paistettu donitsin makuinen donitsikakku ihastutti Vappuna, mutta se sopii loistavasti myös muihin herkutteluhetkiin. Kakku onnistuu lukijoiden kokemuksen perusteella loistavasti myös gluteenittomana. Kakku kannattaa tehdä vasta syömispäivänään, koska sillä on tapana kadota nopeasti…

Piirakkamuffinssit eli muffinssivuoissa paistetut pienet marjapiirakat ovat munattomia ja valmistuvat näppärästi tyyliin sekoita-aineet-vain-sekaisin. Ne maistuvat ihanilta jo pelkiltään, mutta vaniljajäätelö kruunaa herkutteluhetken.

Jotkut juustokakut onnistuvat myös ilman liivatetta. Tällöin koostumus on pehmeämpi ja höttöisempi kuin liivatteellisten kakkujen, mutta maku siitä huolimatta tosi ihana. Tällaisia liivatteettomia juustokakkuja on muun muassa Oreojuustokakku

Ja kehuja saanut Daim-juustokakku.

Myös kaikkeista suosituin ja tykätyin juustokakku eli Järisyttävän hyvä sitruunajuustokakku valmistuu ilman liivatetta. Se maistuu kaikessa pehmeydessään raikkaalle sitruunalle. Tämä on niin hyvää, että vaikka tykkään kokeilla erilaisia ohjeita, tätä olen tehnyt jo usein.

Ihana porkkanakakku on helpon valmistustavan lisäksi myös munaton. Ainut ”vaikeus” piilee porkkanoiden raastamisessa, mutta näissä vanhempi voi olla apuna. Toki myös uunin käytössä kannattaa auttaa, ainakin pienimpiä leipureita.

Jos kaipaat vain jotain pientä, on mutakakku mikrossa oiva valinta. Tämänkin kanssa maistuu (vanilja)jäätelö.

Toinen suklainen pienempi herkku on Amerikkalaiset suklaamuffinssi, jonka sisältä löytyy ihania suklaasattumia, jotka mehevöittävät muffinsseja.

Mokkapaloista saa näyttävät myös ilman nonparelleja, kun pinnan (ja sisustan) marmoroi. Nämä alla näkyvät marmoroidut mokkapalat ovat näyttävyyden lisäksi munattomia ja maidottomia, mutta silti yksi parhaista mokkapaloista. Tai ehkä jopa ne parhaat.

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä vinkkaan kaksi ihanaa suklaista kakkupohjaa, jotka sopivat kakkuun kuin kakkuun. Jos vielä kaipaat sitä parasta suklaakakkuohjetta, kokeile ihmeessä blogin yhtä suosikkiohjetta eli Mielettömän mehevää suklaakakkupohjaa. Munatonta tai/ja maidotonta kakkupohjaa kaivatessa testaa munaton ja maidoton suklaakakkupohja. Ja kyllä, nämäkin valmistuvat helposti ilman vatkaimia, mutta ovat siitä huolimatta kuohkeita ja herkullisen meheviä.

Vink vink! Näiden lisäksi blogista löytyy myös lisää liivatteettomien juustokakkujen ohjeita.

 

Tässä olivat vinkit äitienpäivään. Kerro ihmeessä, löysitkö sopivan ohjeen vai jäitkö kaipaamaan jotain tietynlaista ohjetta.

PS. Mulla oli kovat suunnitelmat leipoa äitienpäiväksi parikin uutta herkkua, mutta kiireet omakotitalomme sähkötöiden aloituksen, materiaalivalintojen päättämisen ja muun elämän kanssa vetivät jaksamisen niin tiukille, että leivontatauko venahti hiukan aiottua pidemmäksi. Ensi viikolla kuitenkin on luvassa taas uusia, kesäisiä juttuja 🙂


    Tervetuloa seuraamaan Suklaapossun sähköistä reseptikirjaa, josta löytyy leivonnaisohjeita jokaiseen herkutteluhetkeen!

Suklaapossun keittiössä touhuaa kolmen lapsen äiti, joka testailee intohimoisesti erilaisia reseptejä ja haluaa jatkuvasti oppia lisää erilaisia tekniikoita ja löytää uusia, herkullisia makuyhdistelmiä. Blogin myötä olen hurahtanut myös valokuvaukseen. Täydellisen leivonnaisen metsästys ei pääty koskaan!

Copyright

Kuvat ovat itse otettuja, ellei toisin mainita. Ethän lainaa blogin kuvia ilman lupaani, kiitos!

Yhteydenotot
suklaapossu.leipoo (at) gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Äitienpäivän helpot ja nopeat leivonnaiset

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *