Hyvinvointi

Unettomuus vaivaa? Nämä ASMR-videot auttavat rentoutumaan ja jopa nukahtamaan!

Eikö uni tule? Moni ASMR-videoita katsova henkilö on kertonut videoiden postavan stressiä ja auttavan nukahtamaan. Rauhoittavatko nämä videot sinutkin untenmaille?

ASMR-videot ovat villinneet sosiaalisessa mediassa jo muutaman vuoden ajan, ja ne ovat saavuttaneet miljoonayleisön. Monet videoiden katsojista vannovat, että videot auttavat rentoutumisessa, keskittymisessä ja jopa nukahtamisessa. Voisiko unettomuus väistyä ASMR-videoita katsomalla?

Mitä ASMR on?

ASMR-videoilla tarkoitetaan videoita, joilla ASMR-artisti yrittää saada katsojalle aikaiseksi ASMR-kokemuksen eli mielihyvää aiheuttavan, rentouttavan kokemuksen. ASMR:ää kokevat henkilöt ovat kertoneet tunteen alkavan kihelmöintinä päästä, mistä tuntemus leviää niskaan ja selkärankaan ja joillakuilla jopa koko kehoon.

Jos haluat lukea lisää ASMR-videoista, lue Kotilieden aiemmin kirjoittama juttu ilmiöstä.

Auttavatko ASMR-videot nukahtamaan?

ASMR-ilmiötä on tutkittu vielä toistaiseksi melko vähän tieteellisesti. On kuitenkin saatu viitteitä siitä, että ASMR-videoiden katsominen rentouttaa ja vaikuttaa positiivisesti mielialaan.

Ensimmäisessä tieteellisessä ASMR-tutkimuksessa tarkasteltiin 475 ihmistä, jotka kokevat ASMR:ää. Tutkimuksessa saatiin selville, että 98 prosenttia tutkimukseen osallistuneista koki videot rentouttavina ja jopa 82 prosenttia käytti ASMR-videoita apuna nukahtamiseen. 70 prosenttia tutkituista kertoi videoiden katsomisen vähentävän stressiä ja 80 prosenttia koki tulevansa paremmalle mielelle ASMR-videoita katsomalla.

Vaikuttaakin siltä, että ASMR-videoista on hyötyä monille, joita unettomuus vaivaa. Jotkut ovat jopa käyttäneet videoita apuna ahdistuksen ja masennuksen hoitamisessa.

ASMR-videot, unettomuus, uniongelmat, videoiden katseleminen

Väistyykö unettomuus ASMR-videoita katsomalla? Kokeile!

Jos uniongelmat vaivaavat, eikä ASMR-videoita ole vielä kokeillut nukkumatin houkuttelemiseksi, niille kannattaa ehdottomasti antaa tilaisuus. Listasimme kolme videota, joita voi kokeilla lääkkeeksi unettomuuteen. Pystytkö katsomaan nämä videot nukahtamatta?

Lue myös: Apua uniongelmiin – kaikki, mitä olet halunnut tietää unesta ja nukkumisesta

ASSI ASMR – Nukkumimmi kuljettaa unten maille

Assi Jokirannan luoma roolihahmo Nukkumimmi tekee katsojan kanssa ensin lyhyen ja rentouttavan hengitysharjoituksen. Seuraavaksi Nukumimmi esittelee, millaisia esineitä hän kantaa työlaukussaan ja millaisia ääniä esineiden materiaalien rapsuttelusta ja napsuttelusta syntyy.

ASMR Sita Sofia – Apua nukahtamisvaikeuksiin

Sita Salmisen videolla katsoja rauhoitellaan lyhyen rentoutusharjoituksen avulla. Huolehtivat ja empaattiset sanat, käsien rauhalliset liikkeet ja erilaisista äänet houkuttelevat unten maille.

ASMR Anna – Iltasatu rahoittaa nukkumaan

Anna Mäkelä lukee videolla kuiskaten Frozen-kirjasta lyhyen iltasadun. Pehmeä ja lempeä lukutapa tuudittaa katsojan rentoutuneeseen ja stressittömään tilaan.

Ovatko ASMR-videot auttaneet sinua nukahtamaan? Kerro kommenteissa!

Lähteet: Felicity Callard, Kimberley Staines & James Wilkes (toim.) The Restless Compendium, Huffington Post, ASMR Academy

Kommentoi

Kommentoi juttua: Unettomuus vaivaa? Nämä ASMR-videot auttavat rentoutumaan ja jopa nukahtamaan!

Ankvisti

SouthernASMR sounds on jo vuosien ajan ollut lempparini. Suomalaisista kakkumonsteriASMR 🙂

Sinun täytyy kommentoidaksesi.