Bataattilaatikko
Bataatista valmistettu laatikko on maultaan mielenkiintoinen perunan ja lantun välimuoto. Bataattilaatikko maistuu mainiolta porsaanlihan tai broileriruoan kaverina. Bataatin makeus sopii myös yhteen kalkkunan kanssa. Viimeistele bataattilaatikko saksanpähkinärouheella.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Bataattilaatikko:
- noin 1 ½ kg bataattia
- maitoa
- vehnäjauhoja
- 1 munaa
- ½ tl suolaa
- ¼ tk muskottipähkinää
- ½ tl maustepippuria
pinnalle:
- siirappia, korppujauhoja tai mantelilastuja
- pähkinärouhetta
Valmistusohje
Bataattilaatikko syntyy näin helposti:
- Pese, kuori ja lohko bataatit. Keitä bataattilohkoja kattilassa suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
- Kaada keitinvesi pois ja soseuta sen jälkeen kypsät bataattilohkot sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi.
- Lisää bataattisoseeseen maitoa, vehnäjauhoja, munaa ja mausta survos suolalla, muskottipähkinällä ja jauhetulla maustepippurilla.
- Kaada bataattiseos voideltuun uunivuokaan.
- Viimeistele laatikko valuttamalla sen päälle vähän siirappia ja sirottele pinnalle korppujauhoja tai mantelilastuja.
- Kypsennä laatikko uunissa 175 asteessa. Kypsymiseen kuluu aika noin 30-45 minuuttia.
Vinkki: Tarjoa bataattilaatikko esimerkiksi omenaisen possurullan tai ihanan kalkkunapaistin kanssa.
Lue myös: 8 lempiruokaa bataatista
Lue myös Anna.fi: Makea bataatti taipuu moneen – ota haltuun helpot bataattireseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Bataattilaatikko