Kanaviillokki
Kanaviillokki valmistuu nopeasti etukäteen kypsennetystä, kokonaisen broilerin lihasta. Tarjoa klassikkoruoka kanaviillokki riisin ja vihannesten kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
Kanaviillokki
- 1 kokonaisen, kypsän broilerin lihat
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ tl currya
- 4 dl broilerin keitinlientä
- ½ dl kermaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua valkopippuria
Valmistusohje
Kanaviillokki tehdään helposti näin:
1. Poista broilerista nahkat ja riivi liha irti luista paloiksi. Poista jänteet ja luut.
2. Sekoita pienessä kulhossa vehnäjauhot, curry ja 1 dl kanalientä. Lisää kattilaan loppu kanaliemestä. Kuumenna kiehuvaksi.
3. Lisää kastikesuurusta ohuena nauhana samalla sekoittaen. Anna kanakastikkeen kiehua 5 minuuttia. Lisää kerma ja mausta. Lisää riivityt broilerin palat ja kiehauta kanaviilokki nopeasti.
4. Tarjoa kanaviillokki täysjyväriisin ja paistettujen kasvisten kanssa.
Lue myös: Thaimaustettu kana-kasvisvokki sekä pehmeä kanacurry
Lue myös Anna.fi: Kana-pinaatti-pastagratiini
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kanaviillokki
Broileriviilokki ! Kanaviillokin tyyppinen ruoka mutta ei kanaviillokki. Kanaviillokin liha on nimenomaan kanaa, koska viillokin liha keitetään kypsäksi ja broileri ei kestä keittämistä.Keitinliemestä tehdään sitten herkullinen curry-kastike joka kruunaa viillokin .
Juurikin näin! Olen satunnaisesti keittänyt myös kokonaista broileria (huomattavasti lyhyempi keittoaika, max 1 h), mutta aito kanaviillokki syntyy vain pitkään keitetystä kokonaisesta kanasta. Ja miksi ihmeessä lihat pitäisi irroittaa luista ennen keittämistä (ja heittää pois???)? Luut antavat valtavasti makua liemeen ja ovat huomattavasti helpompia poistaa kypsästä linnusta. Rohkeasti vain kokeilemaan aitoa kanaa, jonka maku on huomattavasti syvempi kuin pikakasvatetun broilerin!
Kotikokkaajalle: tuossa ohjeessa viillokki tehdään kypsästä broilerista. Lihat erotellaan kypsänä! Paras tulee tietenkin, jos itse keittää alusta alkaen. Oikaista voi käyttämällä vaikkapa valmiiksi grillattua broileria, josta minä teen parikin ruokaa kahdelle.