Merimiespihvit

Merimiespihvit 

60+
min
1
4 annosta
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

600 g naudan ulkopaistia
1.5 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 sipulia
1 kg perunoita
2 porkkanaa
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 plo (0,33 cl) olutta
1 laakerinlehti

Valmistusohje

Merimiespihvit ovat viikonlopun päivällisten herkku. Pihvit ja kasvikset hautuvat hiljalleen kypsiksi uunissa. Oman makuvivahteensa pataan antaa olut.

1. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä. Leikkaa paisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Ruskista lihaviipaleet pinnoitetulla paistinpannulla molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Älä käännä lihapaloja ennen kuin lihasnestettä ilmestyy viipaleiden pinnalle. Paista lihoja pienissä erissä ja pese pannua välillä.

2. Siirrä lihat lautaselle odottamaan ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Kuori ja viipaloi perunat ja porkkanat viipaleiksi.

3. Nostele lihat ja kasvikset kerroksittain pataan. Valuta päälle lihoista valunut neste. Kiehauta kattilassa lihaliemi ja kaada liemi oluen kanssa pataan niin, että lihat ja kasvikset peittyvät. Nosta joukkoon laakerinlehti.

4. Kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia.

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
6.2.2014
Kotiliesi
  • 1