Jauhelihapihvit
Jauhelihapihvit on helppo arkiruokaklassikko. Jauhelihamureketaikina maustetaan perinteiseen tapaan sipulikeittojauheella, mikä on monelle se ainoa oikea, lapsuudesta tuttu tapa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Jauhelihapihvit:
- 1 pss ranskalaista sipulikeittojauhetta
- ½ dl korppujauhetta
- 2 dl kermaviiliä
- 400-500 g jauhelihaa
- 1 kpl kananmuna
- ¼ tl valko- tai mustapippuria
Valmistusohje
Jauhelihapihvit valmistuvat uunissa näin helposti:
1. Kaada ensin keittojauhe isoon kulhoon. Lisää joukkoon kermaviili ja korppujauhe. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia.
2. Lisää sitten seoseen muut ainekset ja muovaa jauhelihataikina pihveiksi. Lado pihvit leivinpaperille uunipellille ja kypsennä niitä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia pihvien paksuudesta riippuen.
3. Tarjoa valmiit pihvit haudutetun, siirappitilkalla maustetun sipulin ja hyvän itse tehdyn perunamuusin kera. Jauhelihapihvit voi myös sujauttaa briossi– tai hampurilaissämpylän väliin ja tarjota vaikka itse tehtyjen lohkoperunoiden ja aiolin eli valkosipulimajoneesin kanssa.
Vinkki: Kokeile myös muita maukkaita uunissa valmistettavia jauheliharuokia, kuten ihanaa kreikkalaista lihamureketta tai lihapullia tomaattikastikkeessa.
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään lapsuudesta tuttu jauheliha-perunasoselaatikko
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jauhelihapihvit