Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jauhelihapihvit

Jauhelihapihvit on helppo arkiruokaklassikko. Jauhelihamureketaikina maustetaan perinteiseen tapaan sipulikeittojauheella, mikä on monelle se ainoa oikea, lapsuudesta tuttu tapa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6 annosta

Ainekset

Jauhelihapihvit:

  • 1 pss ranskalaista sipulikeittojauhetta
  • 0.5 dl korppujauhetta
  • 2 dl kermaviiliä
  • 400-500 g jauhelihaa
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 ripaus valko- tai mustapippuria

Valmistusohje

Jauhelihapihvit valmistuvat näin helposti:

Jauhelihapihvit ovat vaivattomat valmistaa ja niistä saa tällä ohjeella ihanan mehevät. Nämä pihvit valmistuvat kätevästi uunissa.

1. Kaada keittojauhe kulhoon. Lisää kermaviili ja korppujauhe. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia.

2. Lisää muut ainekset ja muovaa jauhelihataikina pihveiksi. Lado pihvit leivinpaperille uunipellille ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

3. Tarjoa valmiit pihvit haudutetun, siirappitilkalla maustetun sipulin ja hyvän perunamuusin kera. Pihvit voi myös sujauttaa briossi– tai hampurilaissämpylän väliin ja tarjota vaikka itse tehtyjen lohkoperunoiden ja aiolin eli valkosipulimajoneesin  kanssa.

Kokeile myös muita maukkaita jauheliharuokia: Jauhelihamurekkeen resepti Kreikkalainen lihamureke Turkkilaiset varraslihapullat tuovat vaihtelua ruokapöytään Katso myös Anna.fi/Ruoka: Jauheliha-perunasoselaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jauhelihapihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.