Kantarellipiirakka
Kantarellipiirakka on sienikauden hittiruoka, mainio vierastarjottava ja kokonainen ateria raikkaan salaatin kanssa. Kotilieden ohjeella onnistut!
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kantarellipiirakka
- 1 dl perunahiutaleita
- 2 tl kuivahiivaa
- ½ tl sokeria
- ½ tl suolaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl parmesaania
- 100 g juoksevaa margariinia
- 1 ½ dl vettä vai maitoa
Kantarellipiirakka, täyte
- 1 l kantarelleja
- 1 rkl juoksevaa margariinia
- 1 purjo
- 2 dl kevytkermaa
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl parmesaania
- 3 kananmunaa
Valmistusohje
Kantarellipiirakka leivotaan helposti näin:
- Huuhdo kantarellit ja repäise ne kahtia. Silppua sienet ja purjo. Kaada sienet kuivalle pannulle ja kuumenna kunnes sienistä irtoava neste on keitetty kokoon. Lisää pannulle hieman rasvaa ja kuullota sienet ja purjosilppu.
- Sekoita kuivat taikina-ainekset keskenään. Lisää neste ja rasva. Sekoita taikina ja anna sen levähtää noin 15 minuuttia.
- Painele taikina piirakkavuokaan. Aseta taikinan päälle reunoja tukemaan foliorengas ja paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Sekoita sieni-sipuliseos, kerma, munat, juusto ja vehnäjauhot sekä mausteet.
- Poista piirakkapohjan päältä folio. Kaada täyte vuokaan.
- Paista kantarellipiirakka uunissa, noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.
Vinkki: Katso parhaat ideat kantarellin käyttöön, sillä sesongin herkku kantarelli taipuu moneen
Lue myös Anna.fi: Kantarelli-sinihomejuustopiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kantarellipiirakka