Reseptit
30-60 min
Kiitos

Kantarellipiirakka

Kantarellipiirakka on sienikauden hittiruoka, mainio vierastarjottava ja kokonainen ateria raikkaan salaatin kanssa. Kotilieden ohjeella onnistut!

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kantarellipiirakka

1 dl perunahiutaleita
2 tl kuivahiivaa
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl parmesaania
100 g juoksevaa rasvaa
1 1/2 dl vettä vai maitoa

Kantarellipiirakan täyte:

1 l kantarelleja
nokare rasvaa
1 pieni purjo
2 dl kevytkermaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl parmesaania
3 munaa

Valmistusohje

Kantarellipiirakka leivotaan näin:

  1. Huuhdo kantarellit ja repäise ne kahtia. Silppua sienet ja purjo. Kaada sienet kuivaanpannuun ja kuumenna kunnes sienistä irtoava neste on keitetty kokoon. Lisää pannulle hieman rasvaa ja kuullota sienet ja purjosilppu.
  2. Sekoita kuivat taikina-ainekset keskenään. Lisää neste ja rasva. Sekoita taikina ja anna sen levähtää noin 15 minuuttia. Painele taikina piirakkavuokaan. Aseta taikinan päälle reunoja tukemaan foliorengas ja kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  3. Sekoita sieni-sipuliseos, kerma, munat, juusto ja vehnäjauhot sekä mausteet.
  4. Poista piirakkapohjan päältä folio. Kaada täyte vuokaan ja kypsennä noin 20 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin värin.

Lue myös: Sesongin herkku kantarelli taipuu moneen

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kantarellipiirakka

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X