Lammaspasteijat
Lammaspasteijat sopivat pieneen ja myös isoon nälkään! Taikinan teossa käytetään perunaa, mikä tekee pasteijasta ruokaisan. Dippaa vaikkapa ketsuppiin!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 24 annosta
Ainekset
täyte:
- 400 g lampaanjauhelihaa
- 1 l kurttukaalia silputtuna
- suolaa
- mustapippuria
Taikina:
- 200 g keitettyä perunaa
- 2.5 dl kuumaa vettä
- 7.5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- pussillinen kuivahiivaa
- 200 g voita
Valmistusohje
1. Paahda jauheliha kuivassa pannussa. Lisää joukkoon kaali ja hauduta. Lisää mausteet ja anna jäähtyä.
2. Keitä perunat ja raasta tai survo ne. Lisää joukkoon kuuma vesi. Sekoita hiiva ja suola jauhoihin. Sekoita jauhoseos perunaliemeen. Alusta joukkoon rasva. Anna taikinan kohota puolisen tuntia.
3. Kauli taikina levyksi ja ota siitä pyöreällä muotilla piiraspohjia, halkaisijaltaan noin 10 cm. Lusikoi pohjille täyte ja sulje piiraat puolikuun muotoon. Voitele munalla ja ripota pinnalle unikonsiemeniä.
4. Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lammaspasteijat