Lähimatkailu on in - suuntana Tallinna

Tallinna on minulle ehkä tutuin kaupunki Helsingin jälkeen. Etelä-Helsingin kutsu kuuluu monta kertaa vuodessa ja ravintolatarjonta on jopa tutumpaa kuin oman kotikaupunkini Helsingin. Postaukset ovat neljän vuoden ajanjaksolta, joten kaikki tiedot eivät ehkä ole ihan ajantasalla, mutta tässä kooste eteläisen naapurimaamme tarjonnasta näin kesälomakauden lähestyessä.
Tallinnan uudet ravintolat – 5 ravintolaa + 1 leipomo
Tämä postaus on helmikuulta 2018, joten ravintolavinkit ovat edelleen tuoreita.
Marjamäen linna – uusri retkikohde Tallinnassa
Marjameäen linna toivotti vieraat tervetulleiksi remontoituun linnaan Viron 100-vuotiesjuhlien aikaan. Suositeltava päiväkohde, jossa toimii vielä juuri ovensa avannut ravintolakin. Postaus on helmikuulta 2018.
Viron modernein kappahalli on Baltian asematori eli Balti Jaama Turg
Vuonna 2017 avattu uusi kauppahalli on ehdottomasti vierailun arvoinen kohde ruokaihmiselle.
Koe toisenlainen Tallinna: Boheemi ja trendikäs Kalamaja
Kalamajan alue yllättää joka kerta. Se poikkeaa täysin tunnelmaltaan Vanhasta kaupungista.
Päiväksi Tallinnaan
Päiväksi Tallinnaan -postauksessa on matkaohjelma, jossa kuljetaan Kumun ja Kardiorgin-puiston kautta Leibiin myöhäiselle lounaalle. Kumun näyttelyt ovat luonnollisesti postauksesta vaihtuneet, joten tämän hetkisen tarjonnan voi tsekata täältä.
Syö hyvin Tallinnassa – Mon Repos tähtää ravintoloiden kärkikastiin
Kardiorgin puiston kupeessa on erinomainen Mon Repos -ravintola.
NOK NOK: Keittokursseilla Tallinnassa
Tallinnassa on mahdollisuus opetella ruoanlaittoa. Kävin keittokurssilla NOK NOK -ravintolassa.
Joulutorille Tallinnaan: Tallinna on Euroopan edullisin minilomakohde
Tallinnan on vierailun väärtti myös joulun aikaan, sillä Tallinnan joulutoria pidetään yhtenä kauneimmista.
Eihän Viro ole pelkkä Tallinna. Allaolevissa postauksissa on vinkkejä myös Tallinnan ulkopuolelta.
Herkutellen läpi Viron
Blonditiinan vinkit Tallinnaan ja Viroon
Kylässä virolaisessa keittiössä. Mikä olisi Viron kansallisruoka?
Mitä naapurimaassamme syödään? Miten virolainen keittiö poikkeaa suomalaisesta? Mm. näitä asioita pohditaan postauksessa.
Reissuterveisin
Blonditiina

Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lähimatkailu on in - suuntana Tallinna