tunnista yrtit
Luonto

Tunnista yrtit – tee testi ja ota selvää, erotatko persiljan ja korianterin toisistaan!

Kuinka hyvin sinulta sujuu yrttien tunnistaminen? Tee Kotilieden testi ja selvitä, miten tunnistat yrtit.

Minttu, basilika vai salvia? Osa yrteistä muistuttaa toisiaan, osan puolestaan erottaa selkeästi esimerkiksi lehden muodosta. Toki ulkonäön lisäksi yrttien tuoksu ja maku ovat myös vahvoja keinoja tunnistaa yrtit.

Lue myös: Sinäkin olet taatusti laulanut Vihanneslaulua, mutta muistatko, miten sanat menevät? Katso tutun laulun sanat!

Yrttien tunnistaminen on sitä helpompaa, mitä enemmän yrttejä käyttää ruoanlaitossa – etenkin jos maustaa ruokia tuoreilla yrteillä. Kuivatuista ja jo valmiiksi pieneksi silpuksi jauhetuista yrteistä ulkonäköä on mahdoton päätellä, ellei yrtin säilytysastiasta satu löytymään yrtin kuvaa.

Yrttejä löytyy maailmasta paljon. Rajasimme määrää kymmeneen, ja kokosimme kymmenen kysymyksen kuvallisen testin, joka kertoo, miten tunnistat yrtit ulkonäön perusteella.

Kokeile nyt Kotilieden testin avulla, miten yrttien tunnistaminen onnistuu sinulta. Kokeneet yrttien kasvattajat saattavat läpäistä testin helposti, ja vähemmän kokeneet oppivat uutta, sillä testi kertoo oikeat vastaukset, vaikka oma arvaus ei osuisikaan oikeaan. Onnea testiin!

Lue myös: Yrttien kasvatus kotona – näin kasvatat kukoistavan yrttisadon

Tunnista yrtit: Tee Kotilieden testi ja selvitä, kuinka hyvin sinulta sujuu yrttien tunnistaminen

Lue myös: Suomen luonto täynnä ilmaista lääkettä: Tunnetko lääkeyrtit ja niiden vaikutukset?

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tunnista yrtit – tee testi ja ota selvää, erotatko persiljan ja korianterin toisistaan!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.