Reseptit
yli 60 min
6

Gluteenittomat tyrnisämpylät

Leivo aamiaiselle keliaakikolle sopivat tyrnisämpylät, jotka maistuvat kaikille.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteenittomat tyrnisämpylät

3 dl vettä
25 g hiivaa
1 rkl psylliumia
2 rkl öljyä
2 rkl hunajaa
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
1/2 dl tyrnijauhetta
1-1 1/2 tl suolaa
1/2 dl fenkolinsiemeniä
noin 5 dl durrajauhoja

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikrossa, ja kaada kulhoon. Liuota hiiva liemeen, ja sekoita psyllium huolella joukkoon. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.

2. Lisää öljy, hunaja, kaurahiutaleet ja tyrnijauhe. Sekoita tasaiseksi. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa, ja lisää suolan kanssa taikinaan. Lisää durrajauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutama minuutti.

3. Pyörittele sämpylät jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä leivinliinalla, ja anna kohota lämpimässä noin tunti.

4. Paista uunin keskitasolla 225 lämpöasteessa noin 20 minuuttia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Myös nämä leivät leivotaan gluteenittomana:

gluteenittomat saksannpähkinä-aprikoosisämpylät

Gluteenitoomat saksanpähkinä-aprikoosisämpylät

keliaakikon sämpylät

Keliaakikon sämpylät

Gluteeniton_patonki

Gluteeniton kaurapatonki

Ruoka.fi: Gluteenittomat palsternakkasämpylät

Keskustelu

Kommentoi juttua: Gluteenittomat tyrnisämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X