Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteenittomat tyrnisämpylät

Leivo aamiaiselle keliaakikolle sopivat tyrnisämpylät, jotka maistuvat kaikille. Gluteenittomat leivonnaiset kuivuvat helposti, joten pakasta heti ylimääräiset.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Gluteenittomat tyrnisämpylät

  • 3 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • 1 rkl psylliumia
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • ½ dl tyrnijauhetta
  • 1-1 ½ tl suolaa
  • ½ dl fenkolinsiemeniä
  • noin 5 dl durrajauhoja

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi kattilassa tai mikrossa, ja kaada kulhoon. Liuota hiiva liemeen, ja sekoita psyllium huolella joukkoon. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.

2. Lisää öljy, hunaja, kaurahiutaleet ja tyrnijauhe. Sekoita tasaiseksi. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa, ja lisää suolan kanssa taikinaan. Lisää durrajauhoja vähitellen samalla sekoittaen. Vaivaa taikinaa sähkövatkaimen taikinakoukuilla muutama minuutti.

3. Pyörittele sämpylät jauhotetuin käsin leivinpaperoidulle uunipellille. Peitä leivinliinalla, ja anna kohota lämpimässä noin tunti.

4. Paista uunin keskitasolla 225 lämpöasteessa noin 20 minuuttia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Myös nämä leivät leivotaan gluteenittomana:

gluteenittomat saksannpähkinä-aprikoosisämpylät

Gluteenitoomat saksanpähkinä-aprikoosisämpylät

keliaakikon sämpylät

Keliaakikon sämpylät

Gluteeniton_patonki

Gluteeniton kaurapatonki

Ruoka.fi: Gluteenittomat palsternakkasämpylät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteenittomat tyrnisämpylät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.