Graavisuolattu kala
Graavisuolattu kala on juhlapöytien odotettu klassikko. Tarjoa kala saaristolaisleivän tai keitettyjen perunoiden kansa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Graavisuolattu kala
- noin 1 kg lohta, kirjolohta tai siikaa fileenä
- ½ tl sokeria
- noin 2-4 rkl karkeaa merisuolaa
- ½ tl rouhittua valko- tai mustapippuria
- ½ ruukkua tilliä
Valmistusohje
- Nosta kalafileet astiaan nahkapuoli alaspäin. Sirottele fileille ensin hienoa sokeria, sitten karkeaa merisuolaa, rouhittua valkopippuria ja tilliä. Peitä kelmulla. Laita päälle kevyt paino.
- Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Pyyhi mausteet pois ja leikkaa leveämmästä päästä aloittaen vinoiksi viipaleiksi.
- Tarjoa graavisuolattu kala keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.
Lue myös Anna.fi: Näin syntyy lime-punapippurigraavattu lohi ja korianterismetana
Kommentoi
Kommentoi juttua: Graavisuolattu kala