Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Graavisuolattu kala

Graavisuolattu kala on juhlapöytien odotettu klassikko. Tarjoa kala saaristolaisleivän tai keitettyjen perunoiden kansa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Graavisuolattu kala

  • noin 1 kg lohta, kirjolohta tai siikaa fileenä
  • ½ tl sokeria
  • noin 2-4 rkl karkeaa merisuolaa
  • ½ tl rouhittua valko- tai mustapippuria
  • ½ ruukkua tilliä

Valmistusohje

Graavisuolattu kalaGraavisuolattu kala valmistuu näin helposti:
  1. Nosta kalafileet astiaan nahkapuoli alaspäin. Sirottele fileille ensin hienoa sokeria, sitten karkeaa merisuolaa, rouhittua valkopippuria ja tilliä. Peitä kelmulla. Laita päälle kevyt paino.
  2. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
  3. Pyyhi mausteet pois ja leikkaa leveämmästä päästä aloittaen vinoiksi viipaleiksi.
  4. Tarjoa graavisuolattu kala keitettyjen perunoiden tai saaristolaisleivän kanssa.

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy lime-punapippurigraavattu lohi ja korianterismetana


Kommentoi

Kommentoi juttua: Graavisuolattu kala

Sinun täytyy kommentoidaksesi.