Hedelmäinen panforte
Panforte on toscanalainen tahmea jälkiruokaherkku hedelmillä ja pähkinöillä. Joissain resepteissä kakkuun on lisätty myös tummaa suklaata ja marsalan tilalle Vin Santo jälkiruokaviiniä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Munaton
Ainekset
Hedelmäinen panforte:
- 300 g pähkinöitä (hasselpähkinöitä ja pistaasia)
- 50 g sokeroituja appelsiininkuoripaloja
- 250 g kuivattuja hedelmiä (pehmeä ja kivetön aprikoosi sekä taateli)
- ¾ dl vehnäjauhoja
- 1 tl kanelia
- ¾ tl jauhettua inkivääriä
- ¼ tl kardemummaa
- ¾ dl hunajaa
- 1 ½ dl sokeria
- 3 rkl marsalaviiniä
Panforten päälle:
- tomusokeria
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäinen panforte