Reseptit
yli 60 min
10
Kiitos

Hedelmäinen panforte

Panforte on toscanalai­nen tahmea jälkiruoka­herkku hedel­millä ja pähki­nöillä. Joissain resepteissä kak­kuun on lisätty myös tummaa suklaata ja mar­salan tilalle Vin Santo ­jälkiruoka­viiniä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Hedelmäinen panforte:

300 g pähkinöitä (hasselpähkinöitä ja pistaasia)
50 g sokeroituja appelsiininkuoripaloja
250 g kuivattuja hedelmiä (pehmeä ja kivetön aprikoosi sekä taateli)
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl kanelia
3/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl kardemummaa
3/4 dl hunajaa
1 1/2 dl sokeria
3 rkl marsalaviiniä

Panforten päälle:

tomusokeria

Valmistusohje

1. Voitele irtopohjainen kakkuvuoka (20 cm) ja leikkaa sen pohjalle leivinpaperi.

2. Paahda pähkinöitä kuivalla pan- nulla kullanruskeiksi. Siirrä lautaselle jäähtymään. Rouhi pähkinät veitsellä. Paloittele aprikoosit ja taatelit.

3. Laita kulhoon pähkinärouhe, pilko- tut hedelmät ja appelsiinkuoripalat. Siivilöi joukkoon jauhot ja lisää kuivat mausteet.

4. Kuumenna kattilassa hunaja, sokeri ja viini. Anna kiehua 3–4 minuuttia, kunnes sokeri on sulanut kokonaan. Kaada kuuma liemi pähkinä-hedelmä- seoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada vuokaan ja tasoita pinta.

5. Paista 150 asteessa uunin keskita- solla 35–40 minuuttia.

6. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia. Irrota kakkuvuoasta reunat. Auta vähän veitsellä, sillä kakku on tahmea. Ripottele kakun päälle tomusokeria ja hiero ensimmäinen kerros tasaiseksi sormin. Tomuta päälle vielä uusi kerros. Leikkaa annospaloiksi. Kakku säilyy hyvin peitettynä noin kuukauden.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Lisää herkkuja joulun kahvipöytään:

viikuna-suklaasalami

Viikuna-suklaasalami

suklaakeksit_suklaatryffelit

Rapeat suklaakeksit

Suklaa-kaurakeksit

Suklaa-kaurakeksit

Anna.fiRanskalainen mausteleipä pain d’èpice

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hedelmäinen panforte

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X