Intialainen sadan mantelin kana Badami Murghk
Intialainen sadan mantelin kana eli Badami Murghk tarjotaan intialaiseen tapaan kuumana riisin tai ohuiden leipien kanssa. Lisänä voimakas chutney ja lempeä "raita". Raita on intialaisen aterian "tulensammuttaja" eli jogurttia, joka on esimerkiksi maustettu tuoreen kurkun ohuilla suikaleilla, suolalla, paprikalla ja tuoreen mintun lehdillä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Intialainen sadan mantelin kana eli Badami Murghk
- 1 broileri (1,5kg)
- 5 keskikokoista sipulia
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl voita
- 3 valkosipulinkynttä
- (tuoretta inkivääriä)
- 1 rkl jauhettua korianteria
- 1 rkl jauhettua kuminaa
- 1 tl kurkumaa
- 0.5 tl jauhettua fenkolia
- (1 tl chiliä)
- 3 tl suolaa
- 3 kypsää tomaattia tai tölkki säilöttyjä tomaatteja
- 0.5 dl hienonnettua persiljaa (tai tuoretta korianteria)
- 100 mantelia (tai 80 g pussi kuorittuja tai mantelilastuja)
- 2-2,5 dl maustamatonta jogurttia
- 1 tl intialaista garam masala -mausteseosta
- (tai maun mukaan korianterinsiemeniä, kuminansiemeniä, mustapippuria, kardemummaa, kanelitanko, mausteneilikkaa tai muskottipähkinää)
Valmistusohje
Intialainen sadan mantelin kana tehdään näin:
Intialainen sadan mantelin kana maistuu chutneyn, naan-leivän, intialaisen kukkakaaliriisin ja raita-kastikkeen kanssa. Raita on intialaisen aterian ”tulensammuttaja” eli jogurttia, joka on esimerkiksi maustettu tuoreen kurkun ohuilla suikaleilla, suolalla, paprikalla ja tuoreen mintun lehdillä.
- Osta broileri valmiiksi paloiteltuna tai paloittele se itse intialaiseen tapaan pieniksi ”currykappaleiksi”. Hienonna kolme ja suikaloi kaksi sipulia. Kuumenna voi-öljy paistokasarissa ja kuullota sipulisuikaleet. Sekoita, äläkä anna sipulien ruskistua. Nosta sipulisuikaleet pannusta ja lisää sitten hienonnettu sipuli, murskattu valkosipuli ja, jos on, tuoretta inkivääriä raastettuna. Sekoita välillä ja anna hitaan, miedon lämmön värittää sipulit kullankeltaisiksi. Lisää jauhettua korianteria, kuminaa, fenkolia, kurkumaa ja chiliä. Sekoita parin minuutin ajan. Lisää suola, kuoritut tomaatit tai tomaattimurska, puolet tuoreista yrteistä ja anna hautua miedolla lämmöllä. Varmista, ettei tomaattikastike pala pohjaan.
- Lisää broileripalat ja tarkista, että joka pala on seoksen peitossa. Peitä kannella ja anna hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia tai kunnes lintu on pehmeää. Kääntele sillä aikaa puolet kuorituista manteleista kuumassa öljyssä ja ruskista kullankeltaisiksi. Jauha loput suurustamaan kastiketta.
- Sekoita jogurtti haarukalla tasaiseksi ja lisää pataan kokonaisten mantelien kanssa. Kuumenna noin 5 minuuttia ilman kantta. Sekoita ja jos haluat, mausta vielä garam masala -mausteella. Lisää paistetut sipulirenkaat, jauhetut mantelit ja loput tuoreista yrteistä.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Innostu intialaisesta ruoasta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Intialainen sadan mantelin kana Badami Murghk