Joulupavlova
Jääkarpaloinen pavlova sopii jouluiseksi jälkiruoaksi. Makea kinuskikastike ja jäiset karpalot tekevät tästä pavlovasta kerrassaan vastustamattoman herkun.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
Ainekset
Joulupavlova
- 6 kananmunan valkuaista
- 1/6 tl suolaa
- 2 dl erikoishienoa sokeria
- 2 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 tl maissitärkkelystä
Täyte
- 3 - 3 ½ dl laktoositonta kuohukermaa
- 1 ½ dl valmista kinuskikastiketta
- 1 tl vaniljasokeria
- 5 dl jäisiä karpaloita
Lisäksi
- valmista kinuskikastiketta
Valmistusohje
Joulupavlova tehdään helposti näin:
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokerit erissä vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri, valkoviinietikka ja maizena.
- Levitä marenkivaahto leivinpaperilla peitetylle pellille halkaisijaltaan noin 25 cm kokoiseksi levyksi. Painele levyn keskelle lusikalla syvennys täytettä varten.
- Kypsennä marenkia 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpö 100-asteeseen ja kypsennäedelleen 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä uunin jälkilämmössä.
- Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua. Vaahdota kerma ja mausta se kinuskikastikkeella ja vaniljalla. Lisää kinuskia kermavaahtoon vähitellen ja maista. Makeusaste kun on mieltymyskysymys. Lusikoi vaahto kakun keskelle ja koristele pinta karpaloilla ja kinuskikastikeraidoilla.
- Tarjoa joulupavlova heti.
Vinkki: Näin teet kinuskikastikkeen itse helposti
Lue myös: Joulun jälkkäriksi karpaloita ja kinuskikermaa
Lue myös Anna.fi: Uudenvuoden juhliin suuhun sulava suolakinuski-fondue
Reseptiin päivitetty 21.12.23 sana valmista kinuskikastiketta.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joulupavlova
Hei, mitä tarkoitetaan ohjeessa mainitulla ”valdosta kinuskikastiketta”?
Hei, päivitimme ohjeeseen valmista kinuskikastiketta. Eräs toimituksen jäsen muistelee, että joskus oli myynnissä Valdosta-nimistä kastiketta, ehkä sillä tarkoitettiin sitä. Ohjeeseen voi käyttää mitä tahansa kaupan kinuskikastiketta.
Hei, päivitimme ohjeeseen valmista kinuskikastiketta. Eräs toimituksen jäsen muistelee, että joskus oli myynnissä Valdosta-nimistä kastiketta, ehkä sillä tarkoitettiin sitä. Ohjeeseen voi käyttää mitä tahansa kaupan kinuskikastiketta.