Reseptit
yli 60 min
6
Himahella - avatar

Himahella

Kiitos

Jääkarpaloinen pavlova

Jääkarpaloinen pavlova sopii jouluiseksi jälkiruoaksi.

Ainekset

Lisää kauppalistalle
6 kananmunan valkuaista
hyppysellinen suolaa
2 dl erikoishienoa sokeria
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2 tl maissitärkkelystä

Täyte

3,3 dl laktoositonta kuohukermaa
1 1/2 dl valdosta kinuskikastiketta
1 tl vaniljasokeria
5 dl jäisiä karpaloita

Lisäksi

valdosta kinuskikastiketta

Valmistusohje

  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon sokerit erissä vatkaten. Lisää lopuksi vaniljasokeri, valkoviinietikka ja maizena.
  2. Levitä marenkivaahto leivinpaperilla peitetylle pellille halkaisijaltaan noin 25 cm kokoiseksi levyksi. Painele levyn keskelle lusikalla syvennys täytettä varten.
  3. Kypsennä marenkia 125-asteisessa uunissa puoli tuntia. Laske lämpö 100-asteeseen ja kypsennäedelleen 1 ½ tuntia. Sammuta uuni ja anna pohjan jäähtyä uunin jälkilämmössä.
  4. Täytä pavlova juuri ennen tarjoilua. Vaahdota kerma ja mausta se kinuskikastikkeella ja vaniljalla. Lisää kinuskia kermavaahtoon vähitellen ja maista. Makeusaste kun on mieltymyskysymys.  Lusikoi vaahto kakun keskelle ja koristele pinta karpaloilla ja kinuskikastikeraidoilla.
  5. Tarjoa heti.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jääkarpaloinen pavlova

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X