Kermainen maissisose

Kermainen maissisose 

30
min
4 annosta
alle 30 min
Vaihda perinteinen perunamuusi vaihteeksi kermaiseen maissisoseesen. Tarjoa lisänä parsakaali-kvinoapihvejä.

Ainekset

2 (450 g) esikeitettyä maissintähkää
1 salottisipuli
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1/2 dl vettä
2 rkl ranskankermaa
1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa maissin jyvät irti veit­sellä vuolemalla. Kuori ja hienonna salottisipuli. Sulata voi ja öljy pais­tinpannulla. Kuullota sipulia muuta­ ma minuutti.

2. Lisää jyvät ja 2 dl vettä. Anna kiehua, kunnes lähes kaikki vesi on haihtunut.

3. Lusikoi maissit tehosekoittimeen ja lisää 1⁄2 dl vettä, ranskankerma ja suola. Soseuta maissiseos tasaiseksi.

Tarjoile parsakaali-kvinoapihvien ja lehtikaalipestolla maustettujen Hasselbackan perunoiden kera.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Kokeile myös näitä soseita perunamuusin sijaan:

kukkakaalimuusi

Kukkakaalimuusi

vaalea juuresmuusi

Vaalea juuresmuusi

kyssakaalipyree

Kyssäkaalipyree

Ruoka.fi: Porkkanapyree

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
09.02.2018
Katri Schröder
Pekka Holmström/Otavamedia