Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kermainen maissisose

Vaihda perinteinen perunamuusi vaihteeksi kermaiseen maissisoseesen. Tarjoa lisänä parsakaali-kvinoapihvejä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 2 (450 g) esikeitettyä maissintähkää
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ dl vettä
  • 2 rkl ranskankermaa
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa maissin jyvät irti veit­sellä vuolemalla. Kuori ja hienonna salottisipuli. Sulata voi ja öljy pais­tinpannulla. Kuullota sipulia muuta­ ma minuutti.

2. Lisää jyvät ja 2 dl vettä. Anna kiehua, kunnes lähes kaikki vesi on haihtunut.

3. Lusikoi maissit tehosekoittimeen ja lisää 1⁄2 dl vettä, ranskankerma ja suola. Soseuta maissiseos tasaiseksi.

Tarjoile parsakaali-kvinoapihvien ja lehtikaalipestolla maustettujen Hasselbackan perunoiden kera.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 2/18.

Kokeile myös näitä soseita perunamuusin sijaan:

kukkakaalimuusi

Kukkakaalimuusi

vaalea juuresmuusi

Vaalea juuresmuusi

kyssakaalipyree

Kyssäkaalipyree

Ruoka.fi: Porkkanapyree


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kermainen maissisose

Sinun täytyy kommentoidaksesi.