Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kukkakaalipizzapiiras

Kukkakaalipizzapiiras saa täytteekseen muun muassa mozzarellaa, tomaattia ja herkkusieniä. Vähähiilarisempi pizzapohja valmistuu kukkakaalista.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Kukkakaalipizzapiiras

  • 1 iso (noin 1 kg) kukkakaali
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl vahvaa juustoraastetta, esim. mustaleimaa
  • 3 kpl kananmunaa

Pinnalle

  • 1 dl valmista tomaattipohjaista pastakastiketta
  • 125 g mozzarellapallo
  • 2 kpl tomaattia
  • 4-5 isoa herkkusientä
  • 1 pieni vihreä paprika
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Kukkakaalipizzapiiras valmistuu näin:

Kukkakaalipizzapiiras on hyvä vaihtoehto, kun haluat suosia kuitupitoisempia hiilihydraatin lähteitä kuten kasviksia ja täysjyväviljoja.

1. Paloittele kukkakaali monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Aja kukkakaali muruiksi. Voit myös raastaa kukkakaalin karkeaksi rouheeksi. Paista kukkakaalimuruja pannulla öljyssä hetken aikaa, jotta ne saavat hieman väriä. Anna hetken jäähtyä. Sekoita joukkoon juustoraaste ja kananmunat. Sekoita tasaiseksi.

2. Painele kukkakaali tiiviiksi pohjaksi leivinpaperoidulle uunipellille (25 x 40 cm). Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin alatasossa 10 minuuttia.

3. Levitä pohjan päälle pastakastike, viipaloitu mozzarella, tomaatit, herkkusienet ja paprika. Mausta vielä kukkakaalipizzapiiras. Jatka paistamista vielä noin 15 minuuttia.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 23/17.

Maista myös näitä:

Parmankinkku-viikuna-kukkakaalipizza

Kukkakaalipizza parmankinkulla ja viikunalla

juures-kinkkupizza


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kukkakaalipizzapiiras

Sinun täytyy kommentoidaksesi.