Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteiset pullakierteet karpalosta ja piparista

Joulupullaa on kiva leipoa koko per­heen kesken. Pullan täytteeksi sopii myös kuivattu mustikka tai puolukka.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Pullataikina:

  • 2 ½ dl maito
  • 25 g hiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja
  • 50 g pehmeää voita

Pullakierteiden täyte:

  • 100 g voita
  • 1 dl ruokosokeria
  • 2 tl piparkakkumaustetta
  • 2 dl kuivattuja karpaloita

Pullakierteiden voiteluun:

  • 1 kananmuna

Pullakierteiden päälle:

  • 1 ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä tai maitoa

Valmistusohje

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva maitoon ja anna liueta. Sekoita joukkoon muna, suola ja sokeri. Lisää jauhoja vähitellen ja vaivaa taikinaa hyvin. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.

2. Kauli taikina levyksi pöydälle jauhoja apuna käyttäen.

3. Sekoita keskenään täytteen pehmeä voi, sokeri ja piparkakkumauste. Voitele levy voi-mausteseoksella ja ripottele päälle kuivattuja karpaloita. Rullaa kääretortun tapaan. Leikkaa terävällä veitsellä 8–10 paksua viipaletta ja laita leikkuupinta ylöspäin irtopohjaisen voidellun kakkuvuoan pohjalle. Kohota leivinliinan alla noin 15 minuuttia. Voitele pinta vatkatulla munalla.

4. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30–35 minuuttia. Voit kokeilla pullan kypsyyttä puutikulla. Anna jäähtyä vuoassa.

9. Tee päällinen. Sekoita tomusokerin joukkoon sitruunamehu ja vesi niin, että tahna on tasaista ja riittävän paksua. Levitä jäähtyneen pullakierteen päälle.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 24/18.

Jouluna leivotaan pullaa:

tahmeat pekaanipähkinäpullat

Tahmeat pekaanipähkinäpullat

karpalokranssi

Karpalokranssi

mustikka-puolukkanyhtöpulla

Tähtipulla mustikka-puolukka täytteellä

Anna.fi: Satumainen manteliboston


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteiset pullakierteet karpalosta ja piparista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.