Reseptit
yli 60 min
10

Ruusunmarja-siemenleipä

Mehevä siemenleipä saa mukavaa makua ruusunmarjajauheesta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Ruusunmarja-siemenleipä

4 dl vettä
1 1/2 dl auringonkukansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl leipäsiirappia
2 rkl rypsiöljyä
1/3 pala hiivaa
1-1 1/2 tl suolaa
2 dl kaurahiutaleita
1 dl tattarijauhoja
1/2 dl ruusunmarjajauhetta
5 dl vehnäjauhoja

VUOAN VOITELUUN:

voita tai margariinia

Valmistusohje

1. Voitele leipävuoka (1,5 l) huolella. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää siemenet, ja anna seistä 15 minuuttia.

2. Lisää siirappi ja öljy. Tarkista, että seos on kädenlämpöistä. Muutoin anna jäähtyä vielä hetki.

3. Murenna joukkoon hiiva, ja sekoita suola joukkoon. Sekoita kulhossa kaikki loput kuivat aineet. Lisää jauhoseosta taikinanesteeseen vähitellen samalla vatkaten. Anna taikinan jäädä löysäksi. Vaivaa taikinaa koneen taikinakoukuilla noin 5 minuuttia.

4. Kumoa taikina leipävuokaan. Anna kohota peitettynä tunti. Paista uunin alatasolla 175 lämpöasteessa noin tunti.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 24/17.

Katso lisää herkullisia leipäreseptejä:

Saaristolaisleipa

Jyväinen saaristolaisleipä

gluteeniton-joululeipa

Gluteeniton joululeipä

gluteenittomat saksannpähkinä-aprikoosisämpylät

Gluteenittomat saksanpähkinä-aprikoosileivät

Ruoka.fi: Helppo speltti-siemenleipä

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ruusunmarja-siemenleipä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X