Reseptit
alle 30 min
6

Sikurirouskulevite

Sienilevite on tehty sikurirous­kusta. Sen maku on mieto mutta mausteinen. Kui­vattuna sikuri­rouskun voimakas tuoksu muistuttaa currya.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Sikurirouskulevite:

1 dl sikurirouskuja (tuoreita tai kuivattuja liotettuina)
1 sipuli
1 rkl voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa tai Oatlyn Påmackan

Tarjolle:

tuoreen leivän tai jälkiuunilastujen kanssa

Valmistusohje

1. Paista sikurirouskut ja hienonnettu sipuli voissa. Anna jäähtyä. Sekoita tuorejuuston kanssa

2. Tarjoile sikurirouskulevite esimerkiksi  jälkiuunilastujen kanssa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 18/18.

Lisää sieniä leivän päälle:

suppissandwichit

Lämpimät suppilovahvero-juustoleivät

kantarellipesto-bruschettat

Kantarellipesto-bruchetta

sienileipä

Sienileipä

Anna.fiLämmin sienileipä

Avainsanat

Avainsanat: Sesongit ja teemat: Ruokavalio: Ateriatyyppi: Raaka-aineet:

Keskustelu

Sikurirouskua ei löydä sienikirjoista vaikka sitä löytyy metsästä joka kerta kun sienestää.En tiedä yhtään kaveria joka sitä uskaltaa kerätä käyttämisestä puhumattakaan.Kuulin siitä kerran jossain keskustelussa johon eräs nainen soitti ja kertoi että sen tuoksu muistuttaa aina häntä sikurista,olin kerännyt sitä koska siitä juoksee maitoa ja on siis rousku mutta keitin sen muiden rouskujen mukana,sen kuultuani kun sanottiin ettei tarvitse ryöpätä olen paistanut aina pannulla heti ja syönyt saman tien. nyt olen löytänyt kehnäsienen ja sitä löytyy paljon tosin toukan syömiä ne kun pitää kerätä pienenä tai keskikokoisena niin jo maasta pilkistäessään ovat toukkaisia mutta hyviäkin löytyy riittävästi ei suositella kuivattavaksi

Kommentoi juttua: Sikurirouskulevite

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X