Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Silakka-boquerones

Espanjassa pienet sardellit marinoi­daan etikassa ja oliiviöljyssä. Suo­malainen versio syntyy silakois­ta, jotka saattavat olla parhaita kos­kaan tekemiäsi! Nahka on helppo irrottaa hieman kohmeisesta fileestä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Silakka-boquerones:

  • 500 g tuoreita silakkafileitä
  • 2 dl valkoviinietikkaa (myös muut etikat käyvät)
  • 2 dl laadukasta oliiviöljyä
  • 6 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu sileälehtistä persiljaa
  • 2 tl hienoa merisuolaa
  • ¼ tl valkopippuria myllystä

Valmistusohje

1. Huuhtele fileet kylmällä vedellä ja poista silakkafileistä nahat. Nappaa kiinni nahan reunasta sormin ja työnnä sormi nahan ja lihan väliin. Vetäise nahka irti. Asettele fileet kerroksittain kannelliseen kulhoon ja ripottele kerrosten väliin suolaa. Kaada etikkaa kalojen päälle niin paljon, että kaikki fileet peittyvät. Kalat alkavat kypsyä etikkaliemessä, ja kalojen liha muuttuu vähitellen valkoiseksi. Marinoi kylmässä kannen alla noin vuorokausi, vähintään yön yli.

2. Valuta seuraavana päivänä etikkaliemi pois. Asettele kalat uudelleen kerroksittain kannelliseen astiaan ja ripottele kerrosten väliin viipaloitua valkosipulia, hienonnettua lehtipersiljaa sekä hieman suolaa ja pippuria. Kaada kalojen päälle oliiviöljyä niin paljon, että kaikki fileet peittyvät. Marinoi kaloja vielä vuorokausi. Nosta tarjolle. Voit kaataa päälle laadukasta oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua. Kalat säilyvät jääkaapissa kannellisessa astiassa reilun viikon.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 26/18.

Lisää silakkareseptejä: 

piparjuurisilakat

Piparjuurisilakat

silakat

Sitruunasilakat thaimaalaisittain

sinappiset smetanasilakat

Sinappiset smetanasilakat

Anna.fi: Inkivääri-korianterisilakat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Silakka-boquerones

Sinun täytyy kommentoidaksesi.