Espanjassa pienet sardellit marinoidaan etikassa ja oliiviöljyssä. Suomalainen versio syntyy silakoista, jotka saattavat
olla parhaita koskaan tekemiäsi! Nahka on helppo irrottaa hieman kohmeisesta fileestä.
Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6 annosta
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Ainekset
Silakka-boquerones:
500 g
tuoreita silakkafileitä
2 dl
valkoviinietikkaa (myös muut etikat käyvät)
2 dl
laadukasta oliiviöljyä
6
valkosipulinkynttä
1 nippu
sileälehtistä persiljaa
2 tl
hienoa merisuolaa
¼ tl
valkopippuria myllystä
Valmistusohje
1. Huuhtele fileet kylmällä vedellä ja poista silakkafileistä nahat. Nappaa kiinni nahan reunasta sormin ja työnnä sormi nahan ja lihan väliin. Vetäise nahka irti. Asettele fileet kerroksittain kannelliseen kulhoon ja ripottele kerrosten väliin suolaa. Kaada etikkaa kalojen päälle niin paljon, että kaikki fileet peittyvät. Kalat alkavat kypsyä etikkaliemessä, ja kalojen liha muuttuu vähitellen valkoiseksi. Marinoi kylmässä kannen alla noin vuorokausi, vähintään yön yli.
2. Valuta seuraavana päivänä etikkaliemi pois. Asettele kalat uudelleen kerroksittain kannelliseen astiaan ja ripottele kerrosten väliin viipaloitua valkosipulia, hienonnettua lehtipersiljaa sekä hieman suolaa ja pippuria. Kaada kalojen päälle oliiviöljyä niin paljon, että kaikki fileet peittyvät. Marinoi kaloja vielä vuorokausi. Nosta tarjolle. Voit kaataa päälle laadukasta oliiviöljyä juuri ennen tarjoilua. Kalat säilyvät jääkaapissa kannellisessa astiassa reilun viikon.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Silakka-boquerones