Tartaletit maksapateetäytteellä
Tartaletit maksapateetäytteellä voi leipoa etukäteen valmiista voitaikinasta ja täyttää vaahdotetulla maksapateella juuri ennen vieraiden saapumista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
Ainekset
Tartaletit
- 500 g voitaikinalevyjä (pakaste)
- 1 kananmuna voiteluun
- 3 rkl unikon- tai pellavansiemeniä
Täyte
- 150 g maksapateeta
- 200 g ranskankermaa
- 2 tl konjakkia tai puolukkalikööriä
- 2 tl hienonnettua tuoretta rosmariinia
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Koristelu
- 50 g puolukoita tai karpaloita
Valmistusohje
Tartaletit maksapateetäytteellä valmistuvat voitaikinasta helposti näin:
- Sulata 500 grammaan paketti voitaikinalevyjä. Ota pyöreällä muotilla (halkaisija 7 cm) kiekkoja taikinasta. Jämätaikinat yhdistetään ja kaulitaan levyksi, näin koko taikina tulee käytetyksi.
- Paina jokaisen kiekon keskelle vähän pienemmällä muotilla (4–5 cm) painauma, joka uppoaa taiki- naan, mutta ei mene ihan pohjaan asti jättäen kiekolle reunat. Painele kiekon sisälle jäävään osaan haarukalla pari reikää. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele reunoille unikon- tai pellavansiemeniä.
- Paista tartaletit 225 asteessa noin 7 minuutin ajan. Paistuessaan kiekko kohoaa, mutta uunista tulon jälkeen keskustan voi painaa lusikalla litteäksi jättäen tartaletille reunat.
- Sekoita 150 grammaa maksapateeta, 200 grammaa ranskankermaa ja kaksi teelusikallista konjakkia tai puolukkalikööriä tahnaksi. Mausta kahdella teelusikallisella hienonnettua rosmariinia ja neljäsosa teelusikallisella mustapippuria. Lusikoi täyte pursotinpussiin. Pursota täytettä tartaletin keskustaan. Koristele tartaletit maksapateetäytteellä puolukoilla tai karpaloilla.
Vinkki! Tarjoa suolaiset voitaikinatartaletit pikkujouluissa puolukka-mocktailin kera.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2023.
Lue myös Anna.fi: Kinkku-sinihomejuustoboston
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tartaletit maksapateetäytteellä