Reseptit
alle 30 min
15

Välimeren pastasalaatti

Maukas pastasalaatti maistuu lounaseväänä, illanistujaisissa, brunssilla ja juhlien noutopöydässä. Välimerellinen makupaletti ja raikas ulkonäkö takaavat salaatin suosion!

Ainekset

Lisää kauppalistalle
5 dl pienikokoista pastaa
200 g punaista makeaa suippopaprikaa
1 dl pilkottuja, aurinkokuivattuja tomaatteja
2 dl mustia, kivettömiä kalamataoliiveja
125 g pieniä mozzarellapalloja

Kastike

5 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
2 rkl punaviinietikkaa
ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria

Lisäksi

1 ruukku rucolaa
1/2 ruukku basilikaa

Valmistusohje

1. Keitä pasta napakan kypsäksi. Valuta pois keitinvesi ja huuhtele pasta lopuksi kylmällä vedellä. Valuta huolella. Pilko paprikat pieniksi. Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään.
2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Valuta kastike salaatin joukkoon, ja kääntele ainekset kevyesti sekaisin.
3. Anna salaatin maustua viileässä tarjoiluun saakka. Revi juuri ennen tarjoilua joukkoon rucolasalaatti ja basilikanlehdet.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Välimeren pastasalaatti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X