Ruoka

6 x drinkki: Hurmaavat juhlajuomat ja niille sopivat suupalat

Huolella valmistetut kuumat ja kylmät juomat kruunaavat talven juhlat. Nappaa tästä drinkki-ideat ja niille sopivat pikkusuolaiset makuparit tarjottaviksi vuoden ihanimpiin juhliin.

Glögikausi alkaa monella jo lokakuussa ilmojen viilettyä. Välillä tekee hyvää siemailla jotain muutakin. Lämpimät ja mausteiset juomat sopivat lämmittämään pakkaskeleillä, tarjottaviksi pikkujouluissa tai juhlistamaan itsenäisyyspäivää. Kylkeen tehdään tietysti makuun sopivaa pikkupurtavaa.

Lue myös: 5 x kuuma juoma jouluksi

Itsenäisyyspäivän juoma

Tuntematon-drinkki sopii hyvin itsenäisyyspäivän juomaksi juhlistamaan Suomen itsenäisyyttä. Puolustuslaitos Viinasta ja tonic-vedestä sekoitettu drinkki saa veikeän aromin tuoreesta rakuunasta ja puolukoista. 

joulujuomat ja kinkkutaatelit
Juhlista Suomen itsenäisyyttä Tuntematon-drinkillä. Jul negron ja glögidrinkki sopivat nekin joulun ajan juomiksi.

Ohje: Tuntematon-drinkki

Makean suolaiset suupalat

Pekoniin kääritty taateli pitää sisällään myös sinihomejuustoa. Pikku herkkupalat paistetaan pannulla, niin että juusto sulaa ja pekoni rapeutuu. Täydellinen suolaisen ja makean liitto sopii erinomaisesti talvisten drinkkien, kuten ”Tuntemattoman” kera nautittavaksi.

taateli-pekonikääryleet
Taateli-pekonit ovat täydellinen suolaisen ja makean liitto.

Ohje: Taateli-pekonikääryleet

3 x talvinen drinkki

Glögi on joulunajan suosikkijuoma, mutta välillä on kiva kokeilla jotain muuta. Jul negronissa ja glögidrinkissä maistuvat joulunajan lämpimät mausteet: kaneli ja appelsiininkuori sekä tähtianis. Drambuie, jolla glögidrinkki terästetään, on skotlantilainen hunaja- ja yrttiarominen viskilööri. Aromikkaan makunsa ansiosta se sopii erinomaisesti kuumiin juomiin. 

Ohjeet:

Jul negroni jouluinen negroni-dinkki

Glögidrinkki 

Aijai, viskillä terästetty kuuma omenamehu – mikä lämmittäisikään kylmällä ilmalla yhtä ihanasti? Lisätwistiä omenatotiin saat, kun maustat sen kokonaisilla neilikoilla, tähtianiksella, kanelitangolla ja kardemummansiemenillä.

omenatoti ja glögidrinkki
Omenatotissa ja glögidrinkissä maistuvat joulun tutut mausteet.

Ohje: Omenatoti

Porotartaria ja ruisleipää

Glögi- ja omenapohjaisten juomien kaveriksi sopii suomalainen porotartar. Sen pirteän pinkki väri on peräisin punajuuresta ja veikeä aromi piparjuuresta. Tarjoa porotartaria ruisleivän päällä ja kokeile sitä myös palttoonnapin tai muun rapean leivän kera.

porotartar ruisleivällä
Kokeile porotartaria myös palttoonnapin tai muun rapean leivän päällä.

Ohje: Porotartar ruisleivällä

Trendikkäät popcornit ja inkiväärijuoma

Popparit on pop ja maustettuna superhauskaa ja helppoa pikkunaposteltavaa vaikkapa trendikkäästi inkiväärioluesta sekoitetun juoman, Root 56 -drinkin kylkeen.

Maustetut popcornit valmistat käden käänteessä tujauttamalla poksauteltujen maissinjyvien joukkoon cayennepippuria sekä paprikajauhetta ja viimeistelemällä ne herkuksi parmesaanijuustoraasteella. Muista käyttää vastaraastettua parmesaania, sillä valmis pulverimainen juusto ei tartu kunnolla popcorneihin. 

mausteiset popcornit
Popcornit maustetaan paprikalla, cayennepippurilla ja parmesaanijuustolla.

Ohjeet: 

Root 56 -drinkki

Mausteiset popcornit

Rose’s mocktail punch on nimensä mukaan alkoholiton cocktail, jonka pohjana on viehättävä ruusulimonadi. Maku ei ole aikuiseen makuun liian makea, sillä joukkoon sekoitetaan myös kivennäisvettä. Tuore minttu ja sitruunaviipale tekevät juomasta raikkaan ja hienostuneen.

rose's moctailpunch ja root56
Rose’s mocktail punchin pohjana on ruusulimonadia. Root 56 -drinkki sekoitetaan inkiväärioluesta ja Jägermeisterista.

Ohje: Rose’s mocktail punch

Kommentoi

Kommentoi juttua: 6 x drinkki: Hurmaavat juhlajuomat ja niille sopivat suupalat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.