
Hedelmäsalaatit maistuvat kaikille – katso hittiohjeet!
Hedelmäsalaatit ovat helppoja jälkiruokia, joissa ei voi oikeastaan mennä vikaan. Näillä vinkeillä yhdistet kauden hedelmistä ja marjoista salaatit, jotka maistuvat kaikille!
Hedelmäsalaatit päättävät juhla-aterian raikkaasti ja ne maistuvat kaikille. Kokosimme tarjolle Kotilieden parhaat ja suosituimmat vinkit hedelmäsalaattien tekoon.
Itämainen hedelmäsalaatti ihastuttaa eksoottisuudellaan ja kauniilla ulkonäöllään. Herkku koostetaan appelsiineista, viinirypäleistä, granaattiomenoista ja taateleista. Kokonaisuus viimeistellään maukkaalla liemellä, jossa yhdistyvät tähtianis, sitruunamehu sekä appelsiininkukka- ja ruusuvesi. Jo ensimmäinen lusikallinen ihastuttavaa hedelmäsalaattia johdattelee herkuttelijan itäisten Välimeren maiden tunnelmiin!
Kaikki hedelmäsalaatit ovat vikkeliä tehdä, kunhan kotoa vain löytyy sopivat hedelmät. Voit täydentää hedelmävalikoimaa säilykehedelmillä. Helppo hedelmäsalaatti valmistuu nopeasti, joten se on mainio valinta jälkiruoaksi, kun aika on kortilla. Säilyketölkissä myytävät mandariinilohkot saavat rinnalleen tummia ja vaaleita viinirypäleitä sekä meloninpaloja. Pikantit puolukat ja kirpeä sitruunamehu tuovat eloa ja raikkautta salaattiin. Mikäli lopputulos maistuu liian happamalta, voi joukkoon lisätä hieman hedelmäsokeria tuomaan makeutta.
-
Itämainen hedelmäsalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
-
Helppo hedelmäsalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Marja-hedelmäsalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Lämmin hedelmäsalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
-
Frida Kahlon melonisalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
-
Talvinen hedelmäsalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Marja-hedelmäsalaatti saa pirteyttä limestä ja kumppanikseen täyteläisen valkosuklaakastikkeen. Yksinkertaisempi marja-hedelmäsalaatti kootaan tuoreesta inkivääristä, limestä ja vaahterasiirapista.
Vaihtelua perinteisiin hedelmäsalaatteihin tuo lämmin hedelmäsalaatti. Ananas-, appelsiini-, omena- ja banaaniviipaleet paistetaan nopeasti kuumalla pannulla, minkä jälkeen herkku viimeistellään hunajalla tai vaahterasiirapilla. Ylellinen hedelmäsalaatti maistuu kevyen raikkaana jälkiruokana tai sunnuntaibrunssin osana.
Frida Kahlon melonisalaatti maustetaan tuoreella mintulla ja limemehulla. Kokeile myös hedelmämaljaa, jossa hedelmät peitellään limekastikkeella annosmaljoihin.
Hedelmäsalaatti ja jogurttikastike on täyteläinen, mutta kevyt jälkiruoka. Hedelmäsalaatin joukkoon sopivat myös suikaloitu minttu-tai sitruunamelissa sekä erilaiset rouhitut pähkinät.
Talvinen hedelmäsalaatti on juhlava ja elegantti jälkiruoka. Salaatti kootaan näyttävästi jalalliseen lasiin, jonka läpi hehkuvat kauniisti hedelmien runsaat ja vahvat värit.
Artikkelia on päivitetty 13.12.2021
Lue myös: Joulun jälkiruoat – näillä suosikkiherkuilla hurmaat juhlavieraasi
Lue myös Anna.fi: Jäädyke on raikas ja hienostunut jälkiruokien klassikko – näillä resepteillä onnistut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hedelmäsalaatit maistuvat kaikille – katso hittiohjeet!
kuinka voin säilöä viinirypäleen,tuli aika reilusti rypäleitä