5 x helppo pasta – näihin kesäruokiin jäät koukkuun

Kesällä ei kauaa jaksa hikoilla keittiössä. Simppeli kesäpasta valmistuu vartissa ja tarvittaessa vaikka mökkiolosuhteissa. Makua niistä ei kuitenkaan puutu. Testaa näitä viittä hyväksi havaittua ohjetta.

Lue lisää: Lomailijan helpot reseptit – nämä valmistuvat kesäkeittiössäkin!

Helppo pasta tuoreista tomaateista

Helppo pasta syntyy tomaateista, jotka kesällä ovat makeimmillaan. Ne eivät kaipaa muuta kuin pienen marinadikylvyn sekä makuparikseen vuohenjuustoa, niin herkullinen pastakastike onkin jo valmis. Jos pasta ei innosta, maistuu tomaattisalsa hyvältä myös vaalean leivän päällä.

tuoretomaattipasta

Ohje: Pastaa ja tuoretomaattikastiketta basilikan ja vuohenjuuston kera

Kesäkurpitsaa, pestoa ja pastaa

Pestopastasta on monta variaatiota. Tässä ohjeessa basilika korvataan pinaatilla ja pinjansiemenet cashew-pähkinöillä. Kastike surahtaa näppärästi tehosekoittimessa ja on valmista ennen kuin pasta on kypsää. Ohuet, spagetin joukkoon sekoitetut kesäkurpitsanauhat ovat hauska lisä, joilla annos kevenee ja raikastuu.

kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto

Ohje: Kesäkurpitsapasta ja pinaatti-cashewpesto

Gluteeniton kantarellipasta

Onko sienipasta suosikkisi? Kokeile tätä gluteenitonta versiota, jossa kantarelli saa makuparikseen tuoreita herneitä. Salvia ja saksanpähkinät tekevät annoksesta mielenkiintoisen. Jos gluteeni ei ole ongelma, voit käyttää myös tavallista pastaa.

Kantarelli_kasvispasta

Ohje: Gluteeniton kantarelli-kasvispasta

Lipstikkaa ja nokkosta

Tämä helppo pasta ei kaipaa kermalorauksia, sillä tuore lipstikka ja nokkonen sekä pinjansiemenet tekevät siitä tolkuttoman hyvää. Kuullota ainekset kasarissa ja kippaa sitten keitetty pasta joukkoon. Sekoita hyvin, annostele lautasille, koristele lipstikanlehdillä ja tarjoa parmesaaniraasteen kera.

lipstikkapasta

Ohje: Lipstikkapasta

Juustoa ja mustapippuria, cacio e pepe

Yksinkertaisimmillaan ruokapaniikin selättämiseen riittää annos spagettia, pala juustoa, nokare voita ja muutama mustapippuri. Cacio e pepe eli juustoa ja pippuria on roomalainen klassikkopasta ja huippukokkien ympäri maailmaa ylistämä annos. Sen nerokkuuden ydin piilee juuri yksinkertaisissa, mutta huolella valituissa aineksissa.

Lampaanmaidosta valmistettu suolainen pecorino romano -juusto ja pannulla aromikkaaksi paahdettu mustapippuri muodostavat sellaisen makuparin pastalle, ettei muuta tarvita. Kimpale laadukasta juustoa on myös varsin toivottu mökkituliainen!

cacio e pepe -pasta

Ohje: Cacio e pepe -pasta

Keskustelu

Kommentoi juttua: 5 x helppo pasta – näihin kesäruokiin jäät koukkuun

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X