grillatut ahvevnet
Ruoka

Lomailijan helpot reseptit – nämä valmistuvat kesäkeittiössäkin!

Kesällä nautitaan auringosta ja hyvästä ruoasta, mutta hikoillaan keittiössä mahdollisimman vähän. Nämä viisi ruokaa valmistuvat kesäkeittiössä vähällä vaivalla.

Mökkirannasta tai kalatiskiltä narratuista ahvenista taiteilet herkullista kesäruokaa vähällä vaivalla. Halstraa peratut ahvenet ja sivele ne lopuksi timjamilla maustetulla sitruunaöljyllä. Grillatun ahvenen kylkeen sopii keitetyt varhaisperunat tai niistä pyöräytetty helppo salaatti.

Kantarelli_kasvispasta

Pasta on arjen parasta pikaruokaa ja päästää myös lomailijan helpolla. Tähän pastaan upotat sienisaaliin ja roppakaupalla kasviksia. Kantarelli-kasvispasta valmistuu käytännössä siten, että keität pastan ja sekoitat joukkoon pannulla pyöräytetyt sienet, sipulit, kesäkurpitsat ja herneet. Mausteeksi riittää salvianlehdet ja sitruuna, viimeistelyyn kourallinen saksanpähkinöitä.

lämmin kesäsalaatti

Tämän salaatin valmistukseen tarvitset keittiöveitsen, leikkuulaudan ja muurikka- tai paistinpannun. Lämmin kesäsalaatti sekoitetaan nopeasti wokatuista kauden maukkaimmissa kasviksista sekä halloumijuustosta ja maustetaan inkiväärillä sekä soija- ja chilikastikeella. Viime silauksen tuovat makeat marjat sekä cashewpähkinät.

kesäkeitto

Kesäkeitto kuuluu kesäruokien aatelistoon ja mikäpä sen mukavampaa kuin asettua laiturinnokkaan puunaamaan ja pilkkomaan multaisia perunoita, porkkanoita ja muita kesäkasviksia. Suuria taikatemppuja onnistuneen kesäkeiton keittäminen ei vaadi. Malta vain jättää kasvikset kunnolla napakoiksi, niin isompikin saavillinen soppaa katoaa takuulla viimeistä liemitilkkaa myöten.

Raakamakkarapyttis

Kesällä grilli kuumenee kerran jos toisenkin ja makkaarakin tulee luultavasti tiristeltyä useampaan otteeseen. Raakamakkarapyttis on helppo kesäruoka, joka syntyy keitetyistä varhaisperunoista, kesäsipuleista ja sokeriherneen paloista, mutta perinteisen spydärin tapaan muurikkapannulle voi toki heittää myös muut tähteelle jääneet kesäkasvikset. Lisänä tarjottava raakamakkara tuo vaihtelua perinteiselle grillimakkaralle.

Välimeren kalkkunaleikkeet ja valkosipulipapuja

Välimeren kalkkunaleikkeet syntyvät kesäkeittiössä ilman suurempia sotkuja, sillä lihan pintaan hierotaan rub-kuivamausteseos, jossa maistuu sitruuna, valkosipuli ja yrtit. Grilli hoitaa kypsennyksen parissa minuutissa.

Myös nämä ruoat pyöräytät helposti kesäkeittiössä:

broilerivartaat

Helpot broilerivartaat

Kesäinen vuohenjuusto-vadelmasalaatti

Kesäinen vuohenjuustosalaatti

Mökkiläisen sienipannu

Ruoka.fi: Nopea nyhtökaura-pho

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lomailijan helpot reseptit – nämä valmistuvat kesäkeittiössäkin!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.