joululaatikot

Äänestä paras joululaatikko ja katso äänestyksen tulokset!

Mikä perinteisistä joululaatikoista on sinun suosikkisi?

Monen pöydässä tarjoillaan jouluna kinkun kaverina imellettyä perunalaatikkoa, porkkanalaatikkoa ja lanttulaatikkoa. Joululaatikot ovatkin erottamaton osa jouluateriaa.

Lue myös: Jouluateria perinteiseen tapaan

Mutta mikä joulupöydän vakiotarjottavista onkaan paras joululaatikko: peruna, porkkana vai lanttu? Mitä laatikkoa ilman ei joulupöytä ole täydellinen?

Äänestä, mikä joululaatikoista on sinun suosikkisi!

Lue myös: Kaipaatko uusia makuja joululaatikoihin? Ota tästä helpot vinkit ja herkulliset reseptit

Perustele kommenteissa, miksi juuri kyseinen joululaatikko on suosikkisi!

Mikä joululaatikoista on sinun suosikkisi?

Katso tilanne vastaamatta

Keskustelu

Kyllä lanttulaatikko on ehdottomasti joulun yksi tärkeimmistä mauista, kinkun, konjakkisinapin ja rooliin kanssa, että ilman sitä ei jouluruoka ole mitään.

Muita makuja saa kosolti muulloinkin, kaupasta en ole löytänyt sitä ”oikeaa”, joten teen sen aina itse, hitaasti. Se loppuu aina kesken, eikä siihen ehdi kyllästyä, muita laatikoita aina jää.

Lanttulaatikko on suosikkini perinteisistä laatikoista. Pidän myös punajuuri-aurajuustolaatikosta.

Ehdottomasti lanttulaatikko.Siihen kun laittaa omat hyviksi havaitut mausteet ja kermaa tarpeen mukan niin ei parempaa ole.

Lanttulaatikko on herkullinen lisäke jouluisin. Käytän lanttua muutenkin: paloina keitossa tai keitän lisäkkeeksi lanttukuutioita. Joskus teen uunijuureksia. Tosin nimenomaan laatikko maistuu kun syö sitä kerran parina päivänä vuodessa kinkun, kalkkunan tai karjalanpaistin yhtenä lisänä.

Imelletty perunalaatikko tuo mieleen isoäidin kanssa vietetyt joulut. Hän teki laatikot vanhan ajan uunissa pitkään hauduttaen. Tämä laatikko ei myöskään aiheuta herkälle vatsalle väänteitä, kuten saattaa lanttulaatikko tehdä.

Kommentoi juttua: Äänestä paras joululaatikko ja katso äänestyksen tulokset!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X