Mitä tehdä tähteeksi jääneistä perunoista? – 5 helppoa ohjetta

Uudet perunat ovat herkkua sellaisenaan, keitettyinä, tillillä maustettuna ja voinokareen kera nautittuna. Usein perunoita tulee kuitenkin keitettyä hieman liikaa. Tässä viisi herkullista ideaa, mitä tähteeksi jääneistä perunoista voi tehdä.

Lue lisää: Osaatko keittää uudet perunat? Ne vaativat erityishuomiota – muista oikea määrä suolaa keitinveteen

Perunasalaatti

Perunasalaatti lienee se ilmeisin tapa käyttää tähteeksi jääneet varhaisperunat. Tässä ohjeessa perunat saavat seurakseen voissa paistettuja kantarelleja sekä tuoreita herneitä. Kokoa aineksista lautasille salaatti ja kaada päälle vielä ruohosipuliöljyä. Sieni-perunasalaatti maistuu sellaisenaan tai vaikkapa grillattujen makkaravartaiden kanssa.

kantarelli-perunasalaatti

Ohje: Haalea sieni-perunasalaatti

Bbq-perunat

Varhaisperunat maistuvat herkullisilta myös paistettuina ja valmistuvat nopeasti, kun ne on jo valmiiksi keitetty. Tässä ohjeessa potut saavat makua chipotle-chilistä ja savupaprikajauheesta. Keitetyt perunat sekoitetaan maustekastikkeeseen ja paistetaan kuumalla muurikka- tai paistinpannulla käännellen niin, että ne saavat hieman väriä ja lämpenevät kunnolla.

BBQ-perunat

Ohje: Bbq-perunat

Viipaloi perunoita leivän päälle

Keitetyistä varhaisperunoista valmistuvat ruokaisat iltapalaleivät, jotka taipuvat myös kokonaiseksi ateriaksi grillatun kalan kanssa.

Perunat viipaloidaan ja levitetään makean saaristolaisleivän päälle. Makua tuovat punasipuli, tilli ja rouhaisu mustapippuria. Myös pari palaa silliä tai viipale graavilohta sopivat mainiosti seuraan.

perunaleipä

Ohje: Saunaillan perunaleipä

Tapas-perunoita

Keitetyistä varhaisperunoista valmistuvat myös herkulliset pikkusuolaiset suupalat espanjalaisten tapas-herkkujen tapaan tarjottavaksi.

Kiepauta keitettyjen perunoiden ympärille parmankinkkuviipale ja lado ne tarjoiluvadille tomaattilohkojen sekä rucolanlehtien kera. Kastike syntyy ranskankermasta, joka terästyy tujauksesta wasabitahnaa tai piparjuuriraastetta.

parmalaiset perunat

Ohje: Parmalaiset perunat

Myös nämä perunat valmistuvat espanjalaisten tapasherkkujen tapaan. Punainen mojo-kastike tarjotaan perinteisesti vahvassa suolavedessä keitettyjen ryppyperunoiden kera, mutta hyvältä se maistuu myös kotimaisten varhaisperunoiden kanssa.

Pyöräytä tehosekoittimella paahdetuista punaisista paprikoista, oliiviöljystä sekä sitruunamehusta kastike ja mausta se chilillä, valkosipulilla sekä tuoreilla yrteillä. Kaada kastike keitettyjen perunoiden joukkoon ja tarjoa annos  huoneenlämpöisenä.

Mojo-kastike kannattaa valmistaa jo edellisenä päivänä. Sen maku paranee ja aromit vahvistuvat, kun se saa lepäillä jääkaapin rauhassa.

uudet perunat mojo-kastikkeessa

Ohje: Uudet perunat mojo-kastikkeessa

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mitä tehdä tähteeksi jääneistä perunoista? – 5 helppoa ohjetta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X