Ruoka

Kanapata hautuu hissukseen – kurkista helpot ja hurmaavat patareseptit broilerista

Kanapata on ihaninta viikonloppuruokaa. Heität vain kaikki ainekset pataan ja ruoka valmistuu kuin itsekseen. Kokosimme Kotilieden muhevimmat kanapadat. Kokeile näitä herkullisia reseptejä.

Kanapata on talven ehdoton ykkösherkku, joka hurmaa helppoudellaan ja hissukseen hautuneilla mauillaan. 

Lue myös: 10 x paras pataruoka – Kotilieden ohjeilla onnistut 

Kanapata on täydellinen valinta erityisesti viikonlopun ruoaksi. Kanapata uunissa tai liedellä valmistuu lähes itsekseen, kunhan se saa tarpeeksi aikaa muhimiseen. Ideana on laittaa ainekset samaan pataan ja antaa ruoan hautua valmiiksi. Vähäisestä vaivasta huolimatta lopputulos vie kielen mennessään ja sopii hyvin tarjottavaksi vaikka vieraillekin.

Broilerin fileepihvit kannattaa suosiolla jättää kauppaan ja valita pataan luullisia broilerin rintaleikkeitä tai rasvaisempia koipia. Niistä irtoaa vähintään tuplasti enemmän makua eivätkä ne herkästi kuivahda uunissa muhiessaan. Kun lihat jaksaa ruskistaa pannulla ennen pataan sujauttamista, makuun saa herkullista syvyyttä.  

Tarjoa kanapata rapeakuorisen maalaisleivän tai riisin kera.

Kanapata maistuu pakkasilla ja viikonloppuna

Maalaiskananpoikapata on maittava talviruoka. Broilerin seuraksi pataan ujutetaan runsaasti valkosipulia, keräkaalia, loraus valkoviiniä sekä sitruunamehua, pari oksaa rosmariinia sekä oliiveja ja saksanpähkinöitä. 

Kanapata saa tuulahduksen Välimeren taikaa tomaateista, oliiveista sekä timjamista, rosmariinista ja punaviinistä. Ennen pataan laittamista kanapalat pyöräytetään vehnäjauhoissa ja ruskistetaan pannulla voi-öljyseoksessa. Kun jaksat hauduttaa Välimeren kanapataa ruokaa tunnin verran, saat suussasulavan lopputuloksen.

Kukkoa viinissä eli Coq au vin on ranskalainen klassikko. Se valmistuu broilerista, pekonista ja herkkusienistä. Kanapata hautuu meheväksi kannen alla ja saa punaviinistä täyteläisen maun. Tämä klassinen pataruoka on helppo tehdä, mutta vaatiin hieman aikaa. Kokeile myös klassikon valkoviinillä virkistettyä versiota.

Sitruunabroileri valmistetaan nimensä mukaan sitruunoista ja broilerista, mutta mukana on myös yrttejä, paprikaa ja oliiveja. Ruokaisa, mutta silti raikkaan kepeä pataruoka on valmis noin tunnissa. Jos ruoka valmistetaan vain rintafileistä, se kypsyy nopeammin. Reisipalat vaativat pitemmän kypsennysajan.

Kalkkunapata on kevyt mutta lämmittävä lintupata, joka maustetaan valkoviinillä, yrteillä ja valkosipulilla. Kalkkunan asemesta voit mainiosti käyttää myös kokonaisia broilerifileitä. Tarjoa kalkkunapata keitetyn riisin kanssa.

Kanapadat marokkolaisittain tai aasialaisittain tuovat pöytään makujen ilotulitusta

Marokkolaisessa kanapadassa on makua ja meininkiä: inkivääriä, chiliä, juustokuminaa, kanelia, sitruunaa ja ripaus sahramia. Mantelit, rusinat ja oliivit tuovat ruokaan oman herkullisen lisän. Anna padan muhia uunissa tunti ja tarjoa se couscousin ja raikkaan salaatin kera.

Nimestään huolimatta myös kanacurry on eräänlainen kanapata, joka hautuu uunissa hissukseen tunnin verran. Kanacurry sakeutetaan muhevasti bataatilla. Intialainen currytahna antaa ruoalle lämpöä, kookosmaito puolestaan pehmentää kokonaisuutta.

Broileripata xin xim on kanapata, josta ei puutu makua eikä mehevyyttä. Broilerin lisäksi padassa on sipuleita, cashewpähkinöitä ja valkosipulia. Tomaattipohjainen pata täytelöitetään kookosmaidolla ja maustetaan chilillä ja inkiväärillä sekä tuoreella korianterilla.

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen kolmen sipulin kanapata

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kanapata hautuu hissukseen – kurkista helpot ja hurmaavat patareseptit broilerista

Sinun täytyy kommentoidaksesi.