Raparperikakku sopii arkeen ja juhlaan – onko suosikkisi suklainen, mantelinen vai kardemummalla maustettu?

Raparperikakku on alkukesän halutuin herkkuleivonnainen. Olipa etsimäsi raparperikakku tyylikäs keikaus, tuhdin suklainen tai kesäisen raikas, näiden kuuden kakkuohjeen joukosta löydät oman suosikkisi.

Raparperikakku paistuu nyt monen kodin uunissa, sillä raparperirakkaus roihahtaa takuuvarmasti joka kevät, kun punavihreät varret puskevat esiin kasvimaan perukoilta.

Lue myös: Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

Raparperikakku käy kahvipöytään vierastarjottavaksi tai omaan herkutteluun. Maukas, mehevä, raikas ja makea – paras raparperinen kakku on kaikkea tätä. Pehmeän jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa tarjoiltuna raparperiherkku takaa suussasulavan kahvitteluhetken.

Nautitpa sitten oman pihan sadosta tai kauppareissulla mukaan poimituista varsista, tässä kuusi takuuvarmaa raparperikakkua, joilla otat ilon irti makoisasta sesongista. Valitse mieluisin ja kaiva kakkuvuoat esiin!

1. Helppo raparperikakku

Helppo raparperikakku valmistuu aineksista, jotka lähes takuuvarmasti löytyvät jo valmiiksi keittiön kaapeistasi. Älä anna lyhyen raaka-ainelistan ja helppouden hämätä.

Ripaus kardemummaa tuo kakkuun jujua ja on mainio pari kirpsakalle raparperille.

raparperikakku

Raparperikakku sopii täydellisesti kesäjuhlaan tarjottavaksi. Uunituoreen raparperikakun kruunaa vaniljakastike tai jäätelö. Kuva: Norman Ojanen

Ohje: Ihana raparperikakku 

2. Suklainen raparperikakku

Jos sinä tai vieraasi olette kovasti suklaan perään, ei suklaalla kuorrutetulla raparperikakulla voi iskeä harhaan. 

Suklaan rakastajan raparperikakku yhdistää komeat kerrokset, kanelilla maustetun raparperitäytteen sekä syntisen hyvän suklaakuorrutteen. Pieni villi lisä tulee banaanista, jota kuutioidaan raparperin makupariksi.

Kun kuvioit pinnan veitsellä ja koristelet kakun kukkasin, on leivonnainen kahvipöydän komistus.

suklaan rakastajan raparperikakku

Suklaa ja raparperi ovat yhdistelmänä varsin harvinainen – vaikkakin varsin toimiva. Kuva: Jorma Marstio

Ohje: Suklaan rakastajan raparperikakku

3. Mehevä raparperikakku

Mehevän raparperikakun jekku on taikinaan lisätty mantelijauhe. Se takaa suussa sulavan koostumuksen ja pitää kakun mehevänä useammankin päivän – jos leivonnaista jostain kumman syystä sattuu tähteelle jäämään. 

Voit leipoa ohjeella myös pieniä raparperimuffineita. Huomioi vuoan koko paistoajassa: mitä pienempi vuoka, sitä lyhyempi paistoaika!

raparperikakku

Mehevän raparperikakun salaisuus on taikinaan lisätty mantelijauhe. Kuva: Jorma Marstio

Ohje: Raparperikakku

4. Näyttävä raparperikakku

Jos perinteinen raparperikakku ei ole oma juttusi, leivo kahvipöytään näyttävä raparpericharlotta. Kakku vaatii hieman vaivaa, viitseliäisyyttä ja väkerrystä, mutta on sen arvoinen.  

Kookoksisen kääretorttupohjan päälle levitetään vaniljakiisseli-tuorejuustotäytettä ja komeus kääritään tiukaksi rullaksi. Ohuet kääretorttuviipaleet asetellaan pyöreäpohjaisen kulhon reunoille tiukasti vieri viereen. Keskelle kaadetaan maukas raparperitäyte, jossa yhdistyvät pehmeäksi keitetyt raparperinvarret, kermavaahto ja tuorejuusto. 

Viimeistely on näyttävä mutta rento. Pursota koristeeksi kermavaahtoa ja lisää päälle paahdettuja kookoshiutaleita sekä mansikoita.

raparpericharlotta

Näyttävä raparpericharlotta hurmaa vieraat komealla ulkonäöllään ja pehmeällä maullaan. Kuva: Norman Ojanen

Ohje: Raparpericharlotta

5. Raparperikeikauskakku

Kuka sanoo, että raparperit pitäisi asetella taikinan päälle? Keikauskakku kääntää ajatuksen raparperikakusta nurinperin. Raparperikeikauskakkua leivottuasi et ole enää valmis palaamaan vanhaan. 

Maku on erinomainen ja koostumus mehevääkin mehevämpi – voi-sokeriseoksen kera vuoan pohjalla muhineet raparperinvarret pitävät siitä huolen.

raparperikeikauskakku

Raparperikeikauskakku on alkukesän kahvikutsujen vastustamaton herkku. Kuva: Tommi Tuomi

Ohje: Raparperikeikauskakku

6. Hyydytetty raparperijuustokakku

Miksei alkukesän paras raparperikakku voisi olla myös hyydytetyn juustokakun muotoon piiloutunut leivonnainen?

Rukiisen raparperikakun pohja tehdään murennetuista hapankorpuista, mutta yhtä hyvin voit käyttää perinteisiä digestivejä tai kaurakeksejä. Pehmeä tuorejuusto-jogurttitäyte hyydytetään liivatteella, joten leipominen kannattaa aloittaa jo edellisenä päivänä.

Kun teet raparperikakun pieneen irtopohjavuokaan, kohoaa kakku näyttävästi korkeuksiin. Kakun päälle koottava komea keko limetillä marinoituja mansikoita kruunaa kesäisen herkkuhetken. 

rukiinen raparperikakku

Raparperi ja mansikka on klassinen makupari. Kesäisessä juustokakussa on pehmeä jogurtti-tuorejuustotäyte ja rapea rukiinen pohja. Kuva: Norman Ojanen

Ohje: Rukiinen raparperitorttu

Anna.fi/ruoka: Sesongin maku: raparperi houkuttaa leipomaan

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Raparperikakku sopii arkeen ja juhlaan – onko suosikkisi suklainen, mantelinen vai kardemummalla maustettu?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X