Pensasmustikka-sitruunapikajäätelö syntyy ilman jäätelökonetta, tarvitset vain pakastimen! Jäätelön perusta on kondensoitu maito, joka vatkataan kerman kanssa vaahdoksi. Se maustetaan sitruunalla, timjamilla sekä mustikoilla ja kaadetaan rasiaan. Sitten vain laitetaan purkki pakastimeen ja odotellaan herkkujäätelön valmistumista. Tätä syötyäsi et voi kuvitella mitään parempaa!

 jäädytetty marjakakku

Jäädytetty marjakakku on kesäjuhlien ykkösherkku ja kätevän emännän unelma. Sen voi valmistaa hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan vieraita ja nostaa pehmenemään huoneenlämpöön hetki ennen herkkuhetkeä. Kätevää, mutta myös aivan älyttömän hyvää: pohjassa maistuu suklaa, täytteessä sulostuttavat kotimaiset kauden marjat.

tuorejuustojäätelö

Tuorejuustojäätelö kruunaa kesäisen aterian. Se syntyy näppärästi jäätelökoneella, mutta onnistuu myös ilman, kunhan sekoittelet sitä jäätymisen aikana. Tarjoa herkku lempilisukkeittesi kanssa. Kokeile esimerkiksi itse tehtyä mansikkakastiketta. Nam!

Jogurtti_granolajaatelo

Kesällä aamunkin voi aloittaa jäätelöllä. Ainakin siinä tapauksessa, jos se sisältää jogurttia, mysliä ja marjoja. Helpot jogurtti-granolajäätelöpuikot makeutetaan hunajalla sekä glukoososiirapilla, joka tekee rakenteesta pehmeän ja jäähileettömän.

Lisää viileitä kesäherkkuja:

jäädykeleivokset

Jäädykeleivokset

karviaisjäätelö

Karviaisjäätelö

Voimaruoka_jäätelö

Pika suklaa-banaanijäätelö

Ruoka.fi: Gluteenittomat jäätelökeksit