Poronkäristys on pakkaspäivän herkku

Hohtavilla hangilla vietetyn pakkaspäivän päätteeksi istutaan yhdessä ruokapöydän ääreen ja herkutellaan pohjolan parhailla mauilla.

Paukkuvasta pakkasesta sisään saapuvien ruokailijoiden kohmeiset sormet sulattaa mukillinen höyryävän kuumaa tunturitotia.

Alkuruokasi paistetaan pino pikaisia perunablinejä, joiden pariksi pyöräytetään vaihteeksi helppo savusärkimousse.

Pakkaspäivän pääruoaksi sopii perinteinen poronkäristys, jonka voi huoletta jättää uuniin kypsymään hiihtolenkin ajaksi. Mureaksi hautunut poronkäristys tarjotaan tietysti perunamuusin ja puolukkahillon kera.

Tuhdin aterian jälkiruokana maistuu raikas marjamalja, johon voi käyttää puolukoita, karpaloita tai lakkoja.

Lue myös:
Kokeile pororuokia
Pataruoka maistuu pakkasella
Riuskat eväät talviretkelle

Kuvat: Mirva Kakko ja Jorma Marstio

Keskustelu

Kommentoi juttua: Poronkäristys on pakkaspäivän herkku

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X