Riuskat eväät talviretkelle

Aurinkoinen talvipäivä kutsuu ulkoilemaan. Onnistuneen retken kruunaavat kunnon eväät ja kuumat juomat.

kuuma omenajuoma

Talvisessa säässä janon sammuttaa kuuma omenajuoma tai mausteinen puolukkajuoma. Lämmitä termoskannu etukäteen kiehuvalla vedellä, sillä esilämmitetyssä kannussa mehu pysyy kuumana pidempään.

Termoskannuun voi pakata evääksi myös mukavasti lämmittävän kasviskeiton. Kokeile chili-porkkanakeittoa tai mausteista tomaattikeittoa.

hodari

Myös eväsnakit pysyvät kuumina, kun upotat ne termoskannuun, jossa on lämmintä vettä. Lämpimät nakkihodarit ovat retkiruokaa parhaimmillaan, ja itse tehty sinappikurkkurelissi antaa niille lisämakua.

Savusilakkawrapit on helppo kääräistä evääksi tortillaletuista, jotka täytetään savusilakoilla, kasviksilla sekä omatekoisella tsatsikikastikkeella.

quiche

Erilaiset piirakat ovat perinteisiä, aina maistuvia eväsruokia. Eväskoriin sopii vaikkapa tuhti, juustolla kuorrutettu kinkkuquiche tai mehevä ja maukas kaalipiirakka.

Evästauon kruunaa lämmin suklaajuoma, joka lämmittää kehoa ja mieltä. Kanelilla ja appelsiinilla maustetun suklaajuoman kera maistuvat ihanat appelsiini-suklaabrowniet, jotka antavat puhtia kotimatkalle.

keksit

Talviretken makeaksi herkuksi sopivat myös herkullisen rapsakat kahden suklaan keksit tai suloisen makeat suklaa-kaurakeksit.

Lisää ruokaideoita eväsretkelle:
Evästauko on talviretken kohokohta
Lämpimiä juomia talvipäiviin
Lämmin leipä x 8
Piknik-ruokaa eväsretkelle
Ruoka.fi: Ideoita lasten piknikille

Kuvat: Sampo Korhonen, Kristiina Kurronen ja Jorma Marstio / OM-arkisto

Avainsanat

Keskustelu

veneretki saareen aurinkoisena päivänä +8 astetta lämmintä. Perillä nokipannukaffetta, grillimakkaraa, poronkylmäsavu voileivät, ai että oli mahtavaa 😀

Kommentoi juttua: Riuskat eväät talviretkelle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X