Kalaa voi kypsentää uunissa niin hauduttamalla kuin grillaamallakin.

Sopiva lämpötila uunissa kypsentämiseen on 180-200 astetta. Paistoastialla on vaikutusta kalan kypsentämiseen: posliini- tai lasivuoassa kypsennysaika pitenee. Lohta voi kypsentää myös foliokääreessä.

Lohi uunissa
Perinteinen uunilohi saa makua ranskankermasta. Tavallisimmin pannulla paistettavat lohimedaljongit voi kypsentää myös uunissa perunoiden kanssa. Viikonlopun uunikalaksi sopivat erinomaisesti ihanat lohikääröset tai kirpakka limettilohi.

Mausta yrteillä
Miedot tuoreyrtit sopivat erinomaisesti uunissa kypsennettävän lohen mausteeksi. Kokeile makumatkaa, joka löytyy yrttitarhan lohesta, yrttikirjolohesta ja Margueriten basilikalohesta. Niukan lämmön yrttilohi haudutetaan kypsäksi pitkään ja matalassa lämpötilassa.

Kokeile kansainvälisiä makuja
Kansainvälisempiä uunolohiruokia edustavat marokkolainen appelsiinilohi, itämainen uunilohi ja mausteisempi chili-inkiväärilohi.

Muista:
Uunilohen valmistukseen pätee sama sääntö kuin pannulla paistamiseen: älä kypsennä lohta liian kuumassa tai liian kauan ettei se kuivu. Kala jatkaa kypsymistä niin kauan kuin se on kuumaa – siksi kypsä kala tarjotaan heti.

Katso myös: lohen paistaminen pannulla