Lohen paistaminen uunissa

Kalaa voi kypsentää uunissa niin hauduttamalla kuin grillaamallakin! Lue Kotilieden helpot reseptivinkit lohen valmistukseen!

Sopiva lämpötila uunissa kypsentämiseen on 180-200 astetta. Paistoastialla on vaikutusta kalan kypsentämiseen: posliini- tai lasivuoassa kypsennysaika pitenee. Lohta voi kypsentää myös foliokääreessä.

Lohi uunissa

Perinteinen uunilohi saa makua ranskankermasta. Tavallisimmin pannulla paistettavat lohimedaljongit voi kypsentää myös uunissa perunoiden kanssa. Viikonlopun uunikalaksi sopivat erinomaisesti ihanat lohikääröset tai kirpakka limettilohi.

Mausta yrteillä

Miedot tuoreyrtit sopivat erinomaisesti uunissa kypsennettävän lohen mausteeksi. Kokeile makumatkaa, joka löytyy yrttitarhan lohesta, yrttikirjolohesta ja Margueriten basilikalohesta. Niukan lämmön yrttilohi haudutetaan kypsäksi pitkään ja matalassa lämpötilassa.

Kokeile kansainvälisiä makuja

Kansainvälisempiä uunolohiruokia edustavat marokkolainen appelsiinilohi, itämainen uunilohi ja mausteisempi chili-inkiväärilohi.

Hyvä muistaa:

Uunilohen valmistukseen pätee sama sääntö kuin pannulla paistamiseen: älä kypsennä lohta liian kuumassa tai liian kauan ettei se kuivu. Kala jatkaa kypsymistä niin kauan kuin se on kuumaa – siksi kypsä kala tarjotaan heti.

Katso myös: lohen paistaminen pannulla

 

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Senja Jääskeläinen
Kuvat: iStock, OM-arkisto

Keskustelu

  1. kurwa

    kurwa mac

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti