Ruoka

Suklaan temperointi

Temperoiminen tarkoittaa suklaan lämpökäsittelyä. Sulattamalla ja jäähdyttämällä suklaaseen saadaan muokattava, tasainen koostumus sekä kaunis kiilto.

Suklaan temperointi on hieman työlästä, mutta jos innostut suklaakoristeista, saat paremman lopputuloksen opettelemalla sen. Tapaa voi hyödyntää itse tehtyjen suklaakoristeiden sekä konvehtien teossa.

Lue myös: 10 kysymystä suklaakokille

Suklaan temperointi: 4 syytä temperoida

Suklaan temperointiohjeet on hyvä osata, että voi tehdä koristeita, suklaan temperointi.

Temperoi suklaa näin

Mikroaaltouuni on paras väline temperointiin. Ammattilaisetkin käyttävät sitä. Tarvitset digitaalisen keittiömittarin, koska suklaan eri sulamisvaiheet vaativat tarkan lämpötilan.

Hienonna suklaa aivan hienoksi veitsellä. Laita se korkeareunaiseen kulhoon. Nosta astia mikroon ja käytä mikroa sulatusteholla puoli minuuttia kerrallaan välillä sekoittaen. Tämä on hidasta, mutta toimii. Jatka tätä kunnes suklaa on 1. vaiheen lämpöinen. Mittaa lämpötila mittarilla.

Nosta kulho suurempaan kulhoon kylmän vesihauteen päälle. Sekoita ja jäähdytä 2. vaiheen lämpötilaan. Nosta kulho takaisin mikroaaltouuniin ja jatka 15–30 sekunnin lämmitystä sulatusteholla 3. vaiheen lämpötilaan.

Jos temperointi tuntuu vaikealta, jätä se tekemättä. Esimerkiksi valkosuklaakruunu onnistuu ihan vain tavallisesti sulateusta suklaasta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suklaan temperointi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.