Ruoka

Vegaaninen juustokakku sulaa suuhun - tätä ohjetta on pakko kokeilla!

Leivo maukas vadelmakakku juustokakun tyyliin vegaanisista raaka-aineista. Tarvitset vain vegaanista jogurttia ja vegaanista tuorejuustoa! Täydellistä!

Uskoisitko että suussa sulava juustokakku onnistuu myös täysin kasvipohjaisista aineista? Kyllä vain! Vegaanisen juustokakun täytteessä maistuu raikas sitruuna, ja pinnan viimeistelee hurmaava vadelmamarmorointi.

Ohje: Vegaaninen juustokakku New York Cheese Cake -tyyiin

Pohjaan makua ja vaihtelua vegaanisista kekseistä

Vegaanisen juustokakun pohja tehdään kuten perinteisenkin juustokakun pohja keksimurusta ja sulatetusta rasvasta. Pohjaan sopivat niin perinteiset digestivekeksit kuin kaurakeksit tai täytetyt Domino- ja Oreo-keksitkin. Näistä tuotteista suuri osa on valmistettu täysin ilman eläinperäisiä raaka-aineita, mutta tarkista tuotetiedot kuitenkin aina pakkauksesta. Kun Digestive-kekseistä valmistetun pohjan maustaa ripauksella kardemummaa tai kanelia, siihen saa helposti uutta jujua. 

Lue myös: Jäädytetty, paistettu vai kahden suklaan juustokakku? 5 parasta juustokakkua

Perinteisesti keksipohjan sekaan sulatettu voi vaihdetaan vegaanisessa versiossa margariiniin. Ole tarkka, sillä pelkkä margariini-nimitys ei takaa tuotteen vegaanisuutta. Joidenkin margariinien valmistukseen käytetään maitoproteiinia, joten tuotteen vegaanisuus selviää vain tuoteselostetta syynäämällä. Vegaanisia margariineja löytyy muun muassa Pirkalta, Sunnuntailta ja Keijulta. 

Kaunis marmorointi pukee juustokakun juhla-asuun

Vegaanisen juustokakun täyte tehdään kerman ja maitopohjaisen tuorejuuston sijaan soijajogurtista tai -rahkasta sekä kasvipohjaisesta ”tuorejuustosta”. Soijapohjaisille jogurteille ja -rahkoille on ominaista, että ne hyytyvät uunissa ja siksi ne ovat käteviä raaka-aineita vegaaniseen leivontaan. Älä siis vaihda niitä esimerkiksi kaurapohjaisiin tuotteisiin, sillä ne eivät käyttäydy samaan tapaan. Lisäksi tarvitaan vain pari lusikallista perunajauhoja pitämään täyte kiinteänä sekä tilkka sitruunamehua raikastamaan kokonaisuus. Toki täytteen maustamisessa vain mielikuvitus on rajana.

Lue myös: 10 parasta juustokakkua – näillä hurmaat taatusti!

Viimeisen silauksen tekee kevyt marmorointi. Vegaanisen juustokakun pinta koristellaan vadelmasoseella. Se valmistuu simppelisti surauttamalla vadelmat sauvasekoittimella tasaiseksi. Jos pidät makeasta, voi soseen maustaa myös ripauksella sokeria. Lusikoi seosta nokareina täytteen päälle. Vetäisy veitsellä tai tikulla täytteen ympäri riittää sekoittamaan vadelmasoseen kauniiksi kuvioiksi. Vadelmat voi halutesaan vaihtaa vaikka mustikoihin tai mustaherukoihin.

vegaaninen juustokakku

Vinkki juustokakun paistamiseen

Aivan kuten perinteinenkin juustokakku, myös vegaaninen juustokakku paistetaan miedossa lämmössä ja kakun annetaan tekeytyä vielä tovi jälkilämmössä. Näin vältät pinnan halkeilun ja repeilyn.

Lue myös: Juustokakku on juhlien kestosuosikki – näillä ohjeilla onnistut myös suolaisessa versiossa!

Mitä pienempään vuokaan täytteen kaadat ja mitä korkeampi kakku on, sitä pidempi on myös paistoaika. Kakku on valmis, kun se on keskeltä vielä hieman pehmeä, muttei enää juoksevaa. Aavistuksen hyllyvä kakku kyllä tekeytyy ja kiinteytyy loppuun jäähtyessään. Anna siis kakun levätä rauhassa yön yli jääkaapissa, jolloin se on parhaimmillaan. Ennen tarjoilua pinnan voi koristella pakastekuivatuilla vadelmilla sekä tupsauksella tomusokeria.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vegaaninen juustokakku sulaa suuhun - tätä ohjetta on pakko kokeilla!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.