Jäädytetty, paistettu vai kahden suklaan juustokakku? 5 parasta juustokakkua

Hurmaa juhla- tai kahvipöydässä vastustamattomalla, itsetehdyllä juustokakulla! Tässä viisi takuuvarmaa kesäjuhlien juustokakkua ruotsalaisesta raejuustokakusta aina yhtä ihanaan jäädytettyyn suklaajuustokakkuun.

Amerikkalainen juustokakku mansikoilla

Amerikkalaiseen tapaan valmistettuun juustokakkuun lisätään sitruunankuoriraastetta sekä pohjaan että täytteeseen.

Lue myös: Juustokakku on juhlien kestosuosikki – näillä ohjeilla onnistut myös suolaisessa versiossa!

Näin se raikastuu juuri sopivasti. Kun päälle lisätään vielä valkosuklaata sekä komea keko makeita mansikoita, sopii se kesäiseen juhlapöytään kuin nakutettu.

kesäinen juustokakku

Ohje: Kesäinen juustokakku

Jäädytetty suklaajuustokakku

Tämä juustokakku laitetaan uunin sijasta pakastimeen ja nostetaan ennen tarjoilua hetkeksi huoneenlämpöön temperoitumaan. Kätevää, mutta parasta on kuitenkin maku. Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustokakku on klassikko, eikä syyttä. Kylmä kakku maistuu erityisen hyvältä ja raikkaalta kuumana kesäpäivänä.

jäädytetty suklaajuustokakku

Ohje: Nina Lincolnin jäädytetty suklaa-juustotorttu

Tuplasuklaajuustokakku

Kahden suklaan juustokakku on oikea suklaanystävän unelma, jolla ei voi iskeä harhaan. Supersuklaisessa juustokakussa on suklaata kahdessa kerroksessa. Pohjaan sulatetaan tummaa suklaata, täytteeseen valkoista. Pienikin pala riittää tyydyttämään suklaanhimon. Mutta toisaalta, miksi tyytyä vain pieneen palaan, kun kyseessä on tällainen herkku?

kahden suklaan juustokakku

Ohje: Kahden suklaan juustokakku

Ruotsalainen raejuustokakku

Kyllä tätäkin kesäistä kakkua voi hyvällä syyllä kutsua juustokakuksi, vaikka se perinteisen tuorejuuston sijaan sisältääkin raejuustoa. Raejuustokakku kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla kuuluu perinteisesti ruotsalaiseen juhannukseen, mutta hyvältä se maistuu Suomenkin kesässä.

mansikka-raejuustokakku

Ohje: Ruotsalainen mansikka-raejuustokakku

Key lime pie

Jos tarkkoja ollaan, ei Floridasta kotoisin oleva ja paikallisista Key-limeteistä nimensä saanut Key lime pie itse asiassa ole juustokakku, mutta vähintään yhtä ihana, samettisen pehmeä ja suussa sulava täyte siinä silti on. Aidon Key lime -piirakan tärkein ainesosa limetin lisäksi on paksu maitotiiviste eli kondensoitu maito, jota myydän säilykepurkeissa useimmiten säilykehyllyssä. Helposti ja nopeasti valmistuva, kirpeän makea, keksipohjainen piiras koristellaan limettisiivuilla ja kermavaahtopursotuksin.

key lime pie

Ohje: Key lime pie

Keskustelu

Kommentoi juttua: Jäädytetty, paistettu vai kahden suklaan juustokakku? 5 parasta juustokakkua

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X